Mihai Ghyka e cel care va aduce berea. Prietenii stiu de ce
Dupa o cariera de 12 ani in Bergenbier si dupa ce a renuntat la functia de director general in 2008, Mihai Ghyka s-a intors la conducerea companiei la inceputul lui 2010.
Descendent al familiei domnitoare Ghyka, a emigrat in Canada la 18 ani (in 1989) si acolo si-a terminat studiile, cu specializare in economie si marketing. Primii pasi in cariera i-a facut intr-o companie canadiana, iar in 1996 a fost numit financial planning and performance manager al Interbrew Romania (Bergenbier). Trei ani mai tarziu a preluat conducerea departamentului de marketing, iar in 2005 a fost numit director general.
La sfarsitul anului 2008 a avut de luat cea mai grea decizie din cariera sa - sa paraseasca firma.
"Cu echipa Bergenbier am avut o perioada minunata de munca, am crescut si m-am format ca manager", spune el. Despre momentele care au urmat plecarii din multinationala, spune ca o vreme i s-a parut ca viata "fara sedinte si stres este, paradoxal, mult mai greu de asezat in agenda, de gestionat". A facut o lista cu toate proiectele personale demult amanate, o stiva de carti cumparate si necitite si a revazut, pe indelete, prieteni si oameni dragi. La inceputul acestui an insa, dupa o intrerupere de aproape doi ani, a reluat conducerea companiei, ca un proiect nou, odata cu mandatul pe care l-a primit de la noul actionar, in grupul Strabev.
"Mi-a placut ideea de a reconstrui branduri si echipe de manageri, pe bazele performantelor pe care le-am avut in trecut." Mihai Ghyka se descrie ca un manager pasionat, care isi doreste o Romanie mai buna si spune ca "nu tin portretul nimanui deasupra capului", desi sunt cateva figuri emblematice care ii vin in minte adesea. Il impresioneaza mai degraba anumite calitati ale fiecaruia, de exemplu corectitudinea si disciplina lui Carol I, dragostea de tara a lui Grigore Ghica, decapitat pentru ca s-a opus pierderii Bucovinei, umorul lui Petre Tutea si calitatile lui de orator, dar si marea dragoste pentru valorile liberale ale lui Paleologu, "de care am fost foarte apropiat". In general, "admir foarte mult si impartasesc bucati din viata mea cu oameni care au un ideal, dincolo de dorinta de a reusi sau de a acumula bunuri".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro