Harry Meintassis, partener al companiei de consultanţă Meintassis Partner: Calea Artistului Războinic - O Forţă pentru bine
În viaţa noastră de zi cu zi, ne consumăm o mare parte din energie în lupte pentru control, dominanţă şi învingere în lume. Urmărim succesul, puterea şi validarea externă. Şi totuşi, lupta reală, de cele mai multe ori, este internă. După cum a spus Platon – „Prima şi cea mai mare victorie este să te cucereşti pe tine însuţi”. Felul în care ne manifestăm în lume este determinat de cine credem că suntem. Identitatea noastră.
Identitatea este imaginea noastră de sine. Povestea pe care ne-o spunem despre cine suntem. Este o lentilă prin care vedem lucrurile. Rolurile pe care ni le imaginăm în teatrul vieţii. Eroii care ne străduim să devenim. Identităţile noastre conectează eul nostru autentic cu lumea din jurul nostru. Deci, cum ţi-ai descrie identitatea? Un lider puternic, un realizator înalt, un părinte iubitor, un antreprenor priceput, poate un scriitor creativ? Cred că există un aspect al identităţii, un arhetip, care poate fi o forţă creativă pentru bine. Un arhetip care combină facultăţile mentale, emoţionale, spirituale şi morale - în slujba altora.
Un Nou Standard. Artistul Războinic (AR) îmbină dimensiuni şi polarităţi contrastante. Etosul Războinicului - care se referă la integrarea valorilor curajului, datoriei, cauzei, onoarei, voinţei de a înfrunta adversitatea şi altruismului. Nu este vorba despre agresiune, dominanţă sau distrugere pe câmpul de luptă. Calea Artistului este expresia individualităţii noastre, modul în care ne dezvăluim, dragostea pentru ceea ce facem - modul în care îi atingem pe alţii. Această „alchimie” poate fi o forţă supremă. Cum se exprimă aceasta în viaţa reală? Cum apare Artistul Războinic (AR) în lume?
1. Se află într-o misiune să creeze un viitor pentru care merită să lupţi. Fie că este vorba despre un lider, un om de ştiinţă, un profesionist, un muzician, ceea ce modelează calea AR este devotamentul lor infinit pentru o cauză. Inspirat de excelenţă, virtute, justiţie şi puritatea scopului. Nu este vorba despre a arăta cât de important este, de a obţine mai mulţi bani, succes sau faimă. Cu adevărat dedicat misiunii, AR este angajat să facă o diferenţă. AR este devotat cu toată inima să creeze ceva extraordinar, care are semnificaţie personală.
2. Depăşeşte limitele. AR vede efortul ca pe o fereastră către creştere. În faţa dificultăţilor şi obstacolelor, AR persistă cu bucurie pentru perioade îndelungate. Aceasta este mai mult decât rezilienţă. Este dragoste profundă pentru munca în sine. Efortul este un cuptor. A ţinti „dincolo şi mai sus” înseamnă să îndrăzneşti să trăieşti pe deplin. Să fii extraordinar - niciodată mediocru sau victimă a circumstanţelor.
3. Este fără teamă, are curaj nebun. Etosul AR este de a face întotdeauna ceea ce este corect - cu orice costuri. Ştie că orice fel de putere vine cu responsabilitate. Alege să avanseze, să accepte şi să folosească puterea sa în mod corect şi înţelept. El îşi asumă riscuri. Are curajul. Challengează statu-quo-ul. Trece peste temerile sale. Se prezintă cu intenţie.
4. Se dedică cu totul binelui altora. AR este în slujba oamenilor. Când apare o criză, el îi pune întotdeauna pe alţii în prim plan. Se prezintă cu onoare. O „stâncă de stabilitate”, oferind calm, claritate şi îndrumare. AR jură să servească un scop inspirat divin, colectiv, nu un scop al său. AR are o forţă antifragilă, a fost testat de viaţă, nu are nevoie să se dovedească pe sine. AR oferă generos timpul său, talentul şi comorile sale celor în nevoie.
5. Îşi lărgeşte viziunea. AR nu se concentrează doar pe o „porţiune” mică de expertiză - acest lucru nu este niciodată suficient. AR este un mare conceptualizator şi gânditor strategic. Îi place să conecteze fire şi înţelepciune din ştiinţă, umanism, filosofie, religie sau poezie. Cultivă o perspectivă mai bogată şi mai creativă.
6. Este vulnerabil în loc de invincibil. Nu există curaj fără vulnerabilitate, risc, incertitudine sau expunere emoţională. AR este sincer cu el însuşi şi cu alţii. Exprimă adevărul despre cine este cu adevărat - defectele, emoţiile, nesiguranţele, temerile, „patosul”, durerea, lupta cu propriii demoni, partea întunecată, ceea ce înseamnă să fii un om complet. Dar apoi, această luptă internă devine combustibil pentru creativitate şi conexiune.
7. Are o imaginaţie artistică magnetică. AR vorbeşte cu cuvinte puternice, metafore, poveşti şi imagini. Foloseşte carisma pentru a inspira oamenii să vadă lumea în mod diferit şi să încerce imposibilul. El întruchipează magic un viitor frumos. Inspirându-i şi pe alţii să se întindă mult dincolo de ceea ce credeau că pot face. În timpurile grele, AR hrăneşte optimismul şi speranţa. Lumea este un teatru al dramei, aventurii, sacrificiului eroic şi creşterii personale.
8. Crede în unitate. Într-o lume ruptă de diviziuni şi neîncredere, calea AR respinge doctrina „noi” vs. „ei”. Ei îi văd pe ceilalţi ca fiind fiinţe umane frumoase, chiar (sau mai ales) atunci când ceilalţi sunt în dezacord cu viziunile lor. Cu empatie autentică, AR se apropie de „cealaltă parte”, extinde compasiunea şi incluziunea. AR se acordează armonios cu simfonia vieţii.
9. Schimbă regulile jocului. Artistul Războinic (AR) îmbrăţişează viaţa cu un spirit de creativitate, joc şi imprevizibilitate. Nu este rigid şi nu încearcă să îi controleze excesiv pe alţii, ci este fluid ca apa. Nu se rezumă doar la un plan, este dornic să experimenteze, să improvizeze şi să se adapteze la momentul prezent, asemenea unui pianist de jazz. În conflicte, foloseşte “forţa minimă” ca un maestru Aikido, care redirecţionează forţa adversarului său pentru a minimiza fricţiunea sau daunele.
10. Stimulează vitalitatea. Artistul Războinic cultivă forţa fizică şi rezistenţa ca mod de viaţă. Antrenamentele nu sunt doar fizice, sunt şi mentale. Disciplina, conexiunea minte-corp, claritatea mentală, autocontrolul, umilinţa - aceasta este adevărata provocare. Fiind în natură, practicând activităţi fizice, sporturi, alergând, ridicând greutăţi, yoga... Intensitatea, consecvenţa, recuperarea, creşterea - toate acestea sunt indispensabile pentru AR.
11. Caută adevărul. Artistul Războinic este dispus să pună la îndoială presupunerile sau naraţiunile prevalente. El manifestă o curiozitate insaţiabilă şi o minte independentă. Nu pretinde că ştie sau deţine toate răspunsurile. Combate ignoranţa sau închiderea minţii cu umilinţă intelectuală. Artistul Războinic se mândreşte nu cu convingerile sale puternice, ci cu abilitatea sa de a examina şi de a pune întrebări în mod critic.
12. Nu joacă în siguranţă sau la nivel mic. Artistul Războinic este îndrăzneţ, vizionar. Îndrăzneşte să fie diferit. Sentimentul său de valoare nu este dictat de ceea ce cred ceilalţi despre el. Artistul Războinic îşi protejează individualitatea. Nu externalizează valoarea sa. Cu toate acestea, nu este arogant, orbit de ambiţie sau în căutarea disperată a validării. Un Artist Războinic se reînnoieşte constant.
O FORŢĂ PENTRU BINE.Artistul Războinic (AR) aduce împreună calităţile de leadership de care avem nevoie mai mult astăzi. Este puternic şi amabil, de succes, ambiţios şi sensibil, perseverent şi generos, controlat şi plin de compasiune, de încredere şi aventurier, competent şi iubitor, productiv şi uman. Denotă o tehnică excepţională şi rezistenţă de neegalat. AR îmbrăţişează virtuţile şi filosofiile celor două oraşe rivale din Grecia Antică: Sparta şi Atena. Spartanii au reprezentat disciplina, onoarea, acceptarea cu bucurie a greutăţilor şi sacrificiul pentru binele comun. Şi atenienii care au creat minuni prin cultură, democraţie şi expresie artistică. Într-o lume a schimbării, oportunităţii şi pericolului, Artistul Războinic luptă şi iubeşte pentru binele tuturor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro