A fost creat aparatul care transformă apa în vin
Un START UP american a creat un aparat destul de ingenios şi inedit, capabil de a transforma apa în vin. Denumit Aparatul Miraculos, principiul de funcţionare al dispozitivului creat de somelierul Kevin Boyer este destul de simplu. Ca şi în cazul supelor instant, şi în cazul acestui produs va trebui să vă achiziţionaţi recipientul special, în care să adăugaţi apă şi diferite pliculeţe cu concentrat de struguri – tipul de vin dorit. Procesul de fermentaţie durează aproximativ 3 zile, iar monitorizarea sa se va putea face direct pe telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicaţii gratuite. Kevin Boyer, preşedintele companiei Customvine, este un somelier care a fondat, de asemenea, fabrica de vinuri din Boyanci Napa Valley.
„La fel ca un miracol biblic, apa se transformă literalmente în vin, doar prin adăugarea a câteva ingrediente într-un timp extrem de scurt şi la nişte costuri foarte reduse”, a declarat Boyer.
Dezvoltatorii nu au dorit să dezvăluie mecanismul din spatele aparatului, spunând doar că pentru procesul de fermentaţie aparatul foloseşte senzori electrici, tranzistori, încălzitori şi pompe, pentru a oferi un mediu controlat atât pentru primul cât şi pentru al doilea proces de fermentaţie. Un refractometru digital măsoară conţinutul de zahăr al lichidului în timpul procesului de fermentaţie, iar un difuzor de aer trece aerul filtrat printr-un canal ‘micro-oxigenat’. Un tranzistor ultrasonic de sub cameră poate accelera aroma şi dezvoltarea vinului.
Cititi mai multe pe /www.cunoastelumea.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro