Adrian Sârbu: NATO şi America au ratat obiectivul numit descurajarea Rusiei. Dacă Putin câştigă în Ucraina, nu mai avem război în Europa până în 2030, avem 30 de ani de război

Autor: Gabriela Antoniu Postat la 04 martie 2024 41 afişări

Hofi: Ungaria şi Turcia, ţări NATO, sprijină pe faţă Rusia în conflictul cu Ucraina şi au sabotat intrarea Suediei şi Finlandei în NATO. Întrebarea era: în eventualitatea declanşării de către Rusia a unui conflict armat cu România, ţară NATO, devin Ungaria şi Turcia ameninţări reale pentru România şi NATO? 51% dintre cei care au votat pe site-urile Aleph News, Mediafax şi ZF spun că nu sunt reale.

Adrian Sârbu: Hai să vă arăt o situaţie. Asta e astăzi. Nişte bombe pe care dl. Putin le poate declanşa, astea sunt aşa-numitele conflicte îngheţate. Sunt, de fapt, nişte nenorociri în mijlocul unor popoare. Având în vedere că atât Ungaria, cât şi Turcia sunt caii troieni ai Rusiei în NATO, hai să vedem harta aia, cu ipostaza de care spuneai tu, că Rusia ocupă Ucraina, că se tot vorbeşte acum, şi cu ocazia asta sigur nu se mai opreşte la graniţa Moldovei. Uite harta NATO cu albastru, Ucraina e cu alb.

Hofi: Ţările neutre sunt cu alb, Rusia cu roşu. Ucraina a fost cucerită, sugeraţi dvs aici. Şi Moldova.

Adrian Sârbu: Cu ocazia asta a fost cucerită. Simplu. Şi noi am ajuns să-l avem vecin pe dl. Putin sau pe dl. Ivan oricare, la Galaţi. Şi ce urmează e un lucru care e cunoscut. Şi anume trădarea Turciei, a Ungariei, a Slovaciei, darea în vileag a Austriei, pe faţă, darea în vileag a Serbiei cu ruşii, că sunt mai prieteni cu ruşii, reconvertirea Bulgariei, unde coloana a cincea rusă şi interesele ruse sunt foarte mari.

Nemo: Plus că ar şi ea la rândul ei strânsă în menghină.

Adrian Sârbu: Şi ce descoperim noi aici? Că România intră în pericol, este neapărabilă, asta în condiţiile în care, o dată cu ocuparea Ucrainei, trupele NATO se retrag din România. De ce?

Hofi: Deci cu galben sunt teritoriile...

Adrian Sârbu: Ţări NATO la risc. România, Albania, Muntenegru, care sunt ţări NATO, Macedonia de nord care vrea sa fie ţări NATO, şi Grecia. Ce crezi tu că se va întâmpla? Crezi tu că dl. Trump,  dl.NATO, dl. Stoltenberg, dl. cine o fi acolo, se va ocupa de ţările galbene sau se va ocupa măcar să-şi păstreze blocul albastru? Eu cred că prioritatea, dacă se ajunge aici, acolo e. Cine o să apere România? Dl. Iohannis, dl. Ciolacu, dl. Ciucă? E obligat că e militar, să vedem ce va face. Cine o să apere? Tu şi eu.

Hofi: Harta ajunge să arate, cum arată în faza finală, pentru că militarii NATO s-au retras. Aşa aţi spus, da? Militarii americani nu se retrag din America, militarii francezi nu se retrag din Franţa, militarii spanioli şamd.

Nemo: Tocmai de aia am spus şi eu că mă bazez pe românii ăia care au votat că apără ţara.

Adrian Sârbu: În strategia de apărare a Franţei nu scrie că vine partenerul român să-l apere pe francez. În strategia de apărare a României spune că vine partenerul francez, cu soldaţi gabonezi şi congolezi să-l apere pe român. Ce treabă are partenerul francez? Partenerul francez şi NATO se supun vechiului proverb care nu e neapărat românesc...

Hofi: Cămaşa e mai aproape decât haina.

Adrian Sârbu. 1. Şi doi. Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi în traistă. NATO, îţi dă, America îţi dă. Ce ţi-a dat? Umbrelă de apărare strategică, ţi-a dat NATO, capacitatea de a-ţi duce economia să sprijine ţara, să fie capabilă să apere, când ştii foarte bine, nu de ieri de alaltăiei că Rusia şi-a schimbat complet de când a apărut Putin, practic din 2008... la Bucureşti, Putin a spus: “NATO nu se mişcă, că dacă se mişcă, dau peste voi. Eu vreau să refac Uniunea Sovietică”. NATO a pierdut obiectivul numit descurajarea Rusiei, NATO şi America. E pierdut. Azi de aia vorbim de război. Sunt ţările NATO cu capacitatea lor militară şi economică, şi de industrie şi de tehnologie miltară mai slabe decât Rusia? Nu, dar cu excepţia Americii şi a Franţei şi a Angliei, nu au armă nucleară. Deci, când o să ameninţe cu arma nucleară dl. Putin şi, dacă America nu-şi păstrează  umbrela nucleară asupra Europei şi a NATO se schimbă situaţia. Da, dl Hofi, ai dreptate, NATO a pierdut meciul ăsta. Dacă NATO a pierdut, eu ce fac? Uite mari strategi militari cum ar trebui să fie apărată România. Un core verde, un nucleu verde care să facă faţă şi unui atac nuclear. Şi în rest, teritorii tactice, pe care să fim capabili să le apărăm.

Cu ce, dl. Nemo? Cu tehnologiile zilei de azi, nu cu arma Kalaşnikov îmbrăcată în untură. Cum să aperi aperi România şi cum 20 milioane de români, cu puterea noastră sufletească, dar în primul rând cu puterea creierului nostru şi a voinţei noastre să ţinem ţara asta neocupată? Că nu o să vină Putin peste noi mâine, că nu poate, dar dacă el câştigă în Ucraina, nu mai avem război în Europa până în 2030, avem 30 de ani de război.

 

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:

  1. De 2 ani, Ucraina se apără în faţa agresiunii Rusiei. Astăzi războiul se apropie de graniţa României şi a NATO. În aceşti doi ani, preşedintele României, comandantul suprem al armatei, şi Guvernul au planificat şi executat acţiunile care se impuneau pentru a asigura apărarea României în faţa unei eventuale invazii ruse?

DA-23%

NU- 77%

 

  1. Ungaria şi Turcia, ţări NATO, sprijină pe faţă Rusia în conflictul cu Ucraina şi au sabotat intrarea Suediei şi Finlandei în NATO. În eventualitatea declanşării de către Rusia a unui conflict armat cu România, ţară NATO, devin Ungaria şi Turcia ameninţări reale pentru România şi NATO?

DA-  49%

NU – 51%

 La întrebarea dacă ar apăra România în cazul în care ar fi atacată, 62% dintre spectatorii şi citititorii Aleph Media, Mediafax şi ZF, printre care te numeri şi tu, au răspuns NU. Eşti pregătit să trăieşti într-un teritoriu anexat şi guvernat de Rusia lui Putin?

DA- 23%

NU- 77%

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.