100 Cele mai puternice femei din business. Edit Târcolea, Managing director, Toyota România

Postat la 12 iulie 2024 55 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Edit Târcolea, Managing director, Toyota România

Cifră de afaceri (2023): 576 mil.  euro

Număr de angajaţi: 57


Biografie:

Edit Târcolea, absolventă a The Chartered Institute of Management Accountants din Londra, este din 2016 general manager al Toyota România. Este una dintre puţinele femei lider din industria auto din România, iar anterior, în perioada 2012-2016, a avut funcţia de finance director în cadrul Toyota România.


► Acum 30 de ani,  îmi doream o carieră în domeniul economic, fiind fascinată de complexitatea şi dinamica mediului de afaceri. Visam să lucrez într-o companie globală, unde să pot învăţa şi să contribui la succesul organizaţiei. Această dorinţă m-a determinat să îmi urmez studiile economice şi să caut oportunităţi în domeniu.

► Drumul meu profesional a coincis, în mare parte, cu aşteptările. Am reuşit să acumulez o experienţă bogată în cei peste 30 de ani de activitate doar în companii multinaţionale din diverse sectoare, din care ultimii 12 ani în cadrul Toyota România, ocupând diverse funcţii şi contribuind la creşterea companiei. Însă realitatea a adus şi provocări neaşteptate, pe care a trebuit să le gestionez cu adaptabilitate şi determinare.

► Industria auto se va transforma radical în următorii 20 de ani. Mizez pe o creştere semnificativă a vehiculelor electrificate (hibride, plug-in hibride şi electrice) şi sunt onorată ca Toyota este liderul electrificării şi va continua să fie. Pe plan local, cred cu tărie în potenţialul mediului de afaceri românesc. Consider că acesta va continua să se dezvolte, oferind oportunităţi deosebite celor care îşi doresc să îşi construiască o carieră de succes.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.