Barbut isi vede visul cu ochii. De ce si-au facut patronat cele mai importante firme bihorene
Asociatia Firmelor Bihorene (AFB) a fost la infiintata Oradea la sfarsitul saptamanii trecute de catre 53 de companii, care au cifra totala de afaceri de aproximativ 800 milioane de euro si 13.000 de angajati.
Initiativa infiintarii AFB ii apartine proprietarului Adeplast, Marcel Barbut si la ea au subscris deja managerii celor mai importante firme din judetul Bihor, printre care se numara Zaharul, Sinteza, Tiger Amira, Leonardo, Benvenuti, Continental Forum, Selina, Grup West, Gavella, Deme Macarale, Readymix, Congips, Keviep, Nutrientul.
Organizatia patronala isi propune sa reprezinte in mod real cele peste 30.000 de societati comerciale active din judetul Bihor. "Federatia Patronilor Bihor este in faliment din cauza managementului defectuos, iar Consiliul Local Oradea al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania este condusa de un om de afaceri a carui firma a inregistrat anul trecut peste 300 de incidente de plata. Prin urmare, cele peste 30.000 de societati comerciale, inclusiv asociatiile familiale si persoanele fizice autorizate, active din judetul Bihor nu sunt reprezentate in mod real de o asociatie patronala. In aceste conditii, am luat initiativa fondarii unei noi astfel de organizatii, una vie, interactiva, care sa se implice ferm in solutionarea problemelor generale si punctuale ale tuturor firmelor bihorene. Ii chemam alaturi de noi pe toti oamenii de afaceri care cred ca in Romania se mai pot face afaceri corecte", sustine initiatorul AFB, Marcel Barbut.
Printre cele mai importante obiective operationale ale AFB se numara modificarea Legii Insolventei, modificarea Legii Cecului si a Biletului la Ordin (cei care platesc cu instrumente fara acoperire trebuie sa fie condamnati penal), modificarea Legii privind Organizarea Judecatoreasca (politistii, procurorii si judecatorii trebuie sa raspunda financiar pentru deciziile "strambe" luate impotriva persoanelor fizice si juridice; magistratii trebuie sa incheie asigurari de "malpraxis"), descurajarea agentilor economici incorecti prin aplicarea drastica a prevederilor legislative pentru combaterea fraudei si evaziunii fiscale, precum si sporirea numarului de personal cu atributii de identificare si sanctionare a muncii "la negru". De asemenea AFB isi propune facilitarea intrarii pe piata a firmelor prin inregistrarea prin posta electronica, imbunatatirea procedurilor de luare in evidenta la administratia finantelor publice locala si la oficiul de munca, imbunatatirea obtinerii accesului la utilitati a procedurilor de achizitii imobiliare-cadastru, privind autorizatia de constructie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro