Cine este românca ce a construit alături de soţul ei de la zero un lanţ de farmacii cu 116 unităţi, sute de angajaţi şi afaceri de sute de milioane de lei

Postat la 18 septembrie 2024 10374 afişări

Cine este românca ce a construit alături de soţul ei de la zero un lanţ de farmacii cu 116 unităţi, sute de angajaţi şi afaceri de sute de milioane de lei

100 Cele mai puternice femei din business. Valentina Călin, Cofondator, Minifarm, Novoline Pharm

Cifră de afaceri (Minifarm, 2022): 319 mil. lei

Număr de angajaţi: > 600


Biografie: Valentina Călin este absolventă a Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. În 1996,  împreună cu soţul ei, a început o mică  afacere  în orasul Babadag din judeţul Tulcea, care avea să se transforme ulterior, peste ani, într-una mult mai mare: Minifarm a avut o expansiune accelerată pe piaţa locală şi a ajuns la 116 farmacii, în total, şi peste 600 de angajaţi. În anul 2016, din Minifarm s-a desprins încă un brand - Novoline Pharm.


► În urmă cu 20 de ani, perspectivele mele profesionale erau încă într-o fază incipientă, dar aveam aspiraţii mari şi visuri ambiţioase. În acea perioadă, îmi doream să explorez domeniul farmaceutic, fiind fascinată de potenţialul său de a le imbunătăţi oamenilor calitatea vieţii. Îmi doream să contribui la progresul în acest domeniu şi să fiu implicata în proiecte care să aducă soluţii pentru problemele contemporane. Încă din copilărie, am avut înclinaţii spre domeniul sănătăţii, după primul concurs „Sanitarii pricepuţi” din şcoala gimnazială, concurs în care am obţinut locul I pe echipe, în faza judeţeană.

► A trebuit să fiu flexibilă şi adaptabilă pentru a face faţă noilor cerinţe şi direcţii în evoluţia tehnologiei. Schimbările în cadrul organizaţiilor şi pe piaţă, au necesitat adesea ajustări în planurile mele şi adaptarea la noi medii şi provocări, cu eforturi financiare pe masură.

► Privind către următorii 20 de ani, anticipez că lumea farmaceutică va cunoaşte schimbări radicale şi accelerări semnificative în inovaţie. Este de aşteptat ca tehnologiile emergente, cum ar fi realitatea virtuală şi tehnologiile bio-medicale să devină din ce în ce mai integrate în viaţa noastră cotidiană. În ceea ce priveşte domeniul meu de activitate, văd o creştere continuă a aplicării inteligenţei artificiale într-o varietate de sectoare, de la sănătate şi educaţie la producţie şi servicii financiare. Va fi esenţială o atenţie deosebită acordată aspectelor legate de etică şi reglementare în utilizarea tehnologiilor AI, precum şi dezvoltarea de soluţii care să aducă beneficii sociale şi să reducă inegalităţile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.