RBS Romania promoveaza sase bancheri romani in structura de management
Noua structura de management a RBS Bank Romania va fi formata acum majoritar din experti romani, a anuntat joi banca, in linie cu strategia actualului CEO, belgianul Johan Gabriels, care a preluat conducerea institutiei la inceputul acestui an.
Sase bancheri romani cu peste opt ani vechime fiecare au fost promovati in functii de conducere: Radu Ropota a fost devenit director pentru activitatea cu clientii persoane juridice, Adina Enescu - director pentru clientii institutii financiare si sectorul public, Liudmila Drozdea - director servicii de tranzactii bancare, Cosmin Bucur - director piete financiare si Raluca Ionescu - director juridic. Acestor numiri li se adauga cea a Marijanei Vasilescu ca director de comunicare si marketing.
De asemenea, banca are de cateva luni un nou director de risc, in persoana olandezului Robert Karreman, precum si un nou director pentru activitatea cu clientii persoane fizice, americanul John Bell.
RBS Bank Romania a facut cunoscuta si componenta noului Consiliu de Administratie: Johan Gabriels, Magdalena Manea, Robert Hadley si Robert Karreman ca membri executivi, precum si Roxana Moldovan, Adrian Manaicu, Phil McDuall, Jeroen Kremers si Gianni Piolini ca membri non-executivi. Vicepresedintii vor fi Robert Hadley si Magdalena Manea, care o inlocuieste pe Roxana Moldovan, un bancher veteran in cadrul sistemului (lucreaza din 1972, cand si-a inceput cariera la BRCE), care va continua sa colaboreze cu banca in calitate de membru non-executiv.
RBS Bank Romania implineste in acet an 15 ani de prezenta in Romania (pana in 2008, cand a fost preluata de Royal Bank of Scotland, a functionat sub numele de ABN Amro Romania). Pana la sfarsitul anului, banca are in plan sa-si mute sediul central in complexul Lakeview din zona Barbu Vacarescu.
Dupa primele trei luni din 2010, banca a avut un profit net de peste 10 milioane de euro, realizat cu 31 de sucursale in 15 orase, ceea ce inseamna mai putin de o treime din rezultatul anului trecut, in timp ce activele erau anul trecut de circa 1,97 miliarde de euro. Proprietarul, banca britanica Royal Bank of Scotland, a raportat luna trecuta primul profit trimestrial din ultimii trei ani, de cand a fost salvata de la faliment prin nationalizare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro