Statiunea de Cercetare Murfatlar va comercializa de la anul vin bio
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Murfatlar va incepe din 2010 sa comercializeze un vin bio obtinut dintr-un soi propriu, dupa trei ani de conversie a productiei viticole.
"Am incercat sa venim cu ceva nou pe piata romaneasca. Cultivam de trei ani un soi propriu, Columna, pe care nu il gasiti decat la noi, iar de la anul vom putea comercializa acest vin cu eticheta bio", a declarat Aurora Ranca, director de cercetari viticole in cadrul societatii.
In 2010 vor fi comercializate 25.000 de sticle, care vor fi numerotate pentru a putea fi mai bine monitorizate.
Statiunea de Cercetare Murfatlar a dorit sa intre cu acest produs pe o nisa, care este foarte slab dezvoltata in Romania, pentru ca piata vinurilor este deja bine reprezentata de companii mari, cu lanturi de distributie dezvoltate.
Obtinerea vinului bio presupune costuri mai mari de productie, comparativ cu vinul conventional, deoarece nu se folosesc substante chimice si din acest motiv productivitatea este mai redusa. De aceea, si pretul unei sticle de vin bio este de doua ori mai mare decat al unui produs similar conventional.
In Romania, piata vinurilor bio este dominata de importuri. Printre producatorii de vinuri obtinute din struguri cultivati ecologic se mai numara si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru si Domeniile Viticole Franco-Romane.
Cititi aici un articol despre piata autohtona de vinuri.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro