Veşti bune pentru şoferi: Ce nouă categorie de vehicule pot conduce dacă deţin un permis auto categoria B

Autor: Alexandru Nanu Postat la 27 august 2024 143 afişări

Veşti bune pentru şoferi: Ce nouă categorie de vehicule pot conduce dacă deţin un permis auto categoria B

Şoferii care deţin un permis de conducere auto categoria B, vor putea conduce, din această lună, o nouă categorie de autovehicule, conform celui mai recent comunicat al Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări.

Începând cu luna august 2024, deţinătorii permisului de conducere categoria B au posibilitatea de a conduce motociclete din categoria A1, pe teritoriul României, dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

1. Deţinătorii permiselor de conducere categoria B să aibă vârsta de minimum 24 de ani împliniţi;

2. Deţinerea unui permis de conducere categoria B valabil de cel puţin 2 ani;

3. Să facă dovada, printr-o adeverinţă, că au absolvit un curs de instruire practică specifică pentru motocicletele din categoria A1 de minimum 10 ore, în cadrul unei şcoli de conducători auto autorizate.

Menţionăm faptul că, adeveriţa este valabilă pentru motocicletele din categoria A1 dotate exclusiv cu o cutie automată, care au următoarele caracteristici:

- Capacitate cilindrică maximă de 125 cm³;

- Puterea maximă nu trebuie să depăşească 11 kW;

- Raportul putere/greutate de maximum 0,1 kW/kg.

Şcoala de conducători auto va înscrie adeverinţa în Registrul Naţional al cursanţilor gestionat de către Autoritatea Rutieră Română, iar informaţia deţinerii acesteia este preluată pe cale electronica de către Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări, în vederea introducerii menţiunilor corespunzătoare în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate, pentru facilitarea efectuării controlului în trafic de către poliţişti.

Prin urmare, nu este necesară deţinerea fizică a adeverinţei şi nici preschimbarea permisului de conducere.

Această iniţiativă va aduce numeroase beneficii practice pentru şoferii care doresc să aleagă alternative mai economice şi ecologice de transport. În plus, va contribui la descongestionarea traficului în marile oraşe, la reducerea timpului petrecut în trafic şi va avea un impact pozitiv asupra mediului.

Încurajăm şoferii interesaţi să se informeze din timp despre noile reglementări şi să urmeze cursurile de instruire necesare pentru a se bucura de avantajele acestei modificări legislative.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.