Afacerile din industrie au crescut cu 2,7% în primele şapte luni; comenzile, în urcare cu 3,9%
Afacerile din industrie au crescut în primele şapte luni cu 2,7% pe ansamblu, susţinute de industria prelucrătoare, care a avansat cu 2,8%, iar comenzile noi din industria prelucrătoare au fost în urcare cu 3,9%, datorită în principal industriei bunurilor de folosinţă îndelungată, potrivit INS.
Afacerile din industria extractivă au scăzut cu 2%.
Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (7,8%), a bunurilor de folosinţă îndelungată (5,7%), cea a bunurilor intermediare (4,7%) şi industria bunurilor de uz curent (1,5%). În schimb, s-au înregistrat scăderi în industria energetică, cu 19,3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 3,9% în primele şapte luni, datorită avansului în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (20,4%), industria bunurilor intermediare (5,4%), a bunurilor de capital (2,8%) şi a bunurilor de uz curent (1,1%).
În iulie, afacerile din industrie au fost mai mari cu 2,2% decât în iunie, cu o creştere de 2,8% în industria prelucrătoare, pe când industria extractivă a consemnat o scădere cu 17,3%.
Creşteri s-au înregistrat în industria energetică (12,4%), cea a bunurilor de uz curent (6,8%) şi industria bunurilor intermediare (0,8%). În schimb, scăderi au înregistrat industria bunurilor de capital (-1,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,2%).
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe total, piaţă externă şi internă, cu 1,8% faţă de iunie, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (4,3%) şi industria bunurilor de capital (3,8%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a avut un recul de 4%, iar cea a bunurilor intermediare de 1,2%.
Faţă de iulie anul trecut, afacerile din industrie au urcat cu 6,4%, ca urmare a creşterilor din industria prelucrătoare (6,9%). Industria extractivă a scăzut însă cu 11,5%.
Industria bunurilor de capital a avut un avans de 11,9%, a bunurilor de folosinţă îndelungată de 9,4%, a bunurilor de uz curent de 6,7%, iar cea a bunurilor intermediare de 4,8%. Industria energetică a scăzut cu 6,9%.
Comenzile din industria prelucrătoare au consemnat o creştere cu 13,3% faţă de iulie 2014, susţinute de industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+24,7%), industria bunurilor de capital (+21,6%), a bunurilor de uz curent (+4,7%) şi a bunurilor intermediare (+3,9%).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro