Afecţiunea care nu există în statisticile oficiale ale României. „Este ca un virus la calculator"
Afecţiunea care nu există în statisticile oficiale ale României. „Este ca un virus la calculator. Omul îşi creează programe emoţionale, capabile să-i facă rău”. Stresul post-traumatic. O noţiune care le este cunoscută românilor, de cele mai multe ori, din filmele americane cu soldaţi.
Deşi stresul post-traumatic sau PTSD, pe scurt, este o tulburare care se manifestă nu doar la militari, ci şi la persoanele care trec prin experienţe de viaţă dure - ameninţarea cu moartea, vătămare severă, violenţă sexuală etc - ea nu apare în statisticile oficiale din România. De multe ori, este încadrată în sfera de diagnostice de tulburare depresivă.
"Tulburarea de stres post-traumatic perturbă funcţionarea celor afectaţi, influenţează capacitatea lor de a-şi satisface nevoile de zi cu zi şi de a îndeplini sarcinile de bază. Trauma continuă să intervină asupra vieţii celor care trec printr-un astfel de episod, deoarece acestea retrăiesc în minte şi corp experienţele pe care le-au suferit vizual, auditiv şi somatic, ca şi cum astfel de evenimente au încă loc", subliniază medicul Alina Teodoru pentru Gândul.
Citiţi continuarea pe www.gandul.info
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro