LIVE: CONFERINŢA BM. Cum transformă companiile din România viitorul prin inovaţie şi sustenabilitate?

Alimentul care este o adevarată BOMBĂ pentru sănătate. Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme din acest produs

Postat la 25 aprilie 2021 40118 afişări

Alimentul care este o adevarată BOMBĂ pentru sănătate. Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme din acest produs

Aproape toţi românii consumă carne săptămânal, însă nu foarte mulţi ştiu cât de periculoasă este. Carnea procesată, alături de ţigări şi alcool, este inclusă în categoria cancerigenă pentru oameni.

Cu fiecare 150 de grame de carne procesată pe săptămână creşte riscul cardiovascular cu 46% şi riscul de deces cu 51%, arată un studiu realizat la nivel global de cercetătorii de la Hamilton Health Science.

Lilia Andrei este vegetariană de aproape 14 ani. A fost nevoită să renunţe la carne în urma unei probleme de sănătătate, dar spune că nu regretă această decizie.

„Doar încetând să mănânc carne, trecând pe partea aia cu tot ce înseamnă proteină vegetală (...) de la fiinţa aia care nu putea să se ţină pe picioare, care obosea să se ducă să-şi ia o pâine, adormea trei staţii în metrou până la muncă şi moţăia 90% din timp, mai aveam puţin şi mutam mobila prin casă”, a spus Lilia Andrei.

Nutriţionistul Şerban Damian spune că persoanele sedentare, fumătoare, cu afecţiuni renale sau diabet sunt mai predispuse la boli cardiovasulare de la consumul de carne procesată.

El recomandă reducerea pe cât se poate a consumului acestui tip de carne.

„Nu neapărat carnea în cazul cărnii procesate este problema, ci ceea ce se adaugă ca să o facă să reziste mai mult timp. Asta este legată de potenţialul de a genera în timp probleme cum sunt diverse cancere”, a spus Şerban Damian, nutriţionist.

Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme de carne, iar cifrele cresc în fiecare an.

În anul 2019, România a avut cele mai mici preţuri la carne din Uniunea Europeană.

Kg de carne consumată anual pe cap de locuitor în România:

2018 – 77 de kg

2017 – 72 de kg

2016 – 67 de kg

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carnea procesată,
pericol,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.