An de coşmar pentru magnaţii lumii: Cum au pierdut Elon Musk, Mark Zuckerberg şi cei mai bogaţi 500 de miliardari din lume 1,4 trilioane de dolari în 2022
Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut în 2022 aproape 1.400 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
Combinat cu inflaţia generalizată şi înăsprirea agresivă a politicilor băncilor centrale, anul a fost marcat de o serie dramatică de pierderi pentru un grup de miliardari ale căror averi au atins culmi inimaginabile în timpul erei COVID. În cele mai multe cazuri, cu cât creşterea este mai mare, cu atât căderea este mai dramatică: Elon Musk, Jeff Bezos, Changpeng Zhao şi Mark Zuckerberg au pierdut în total aproximativ 392 de miliarde de dolari din averile lor combinate.
Există, totuşi, veşti bune pentru unii miliardari. Gautam Adani din India i-a depăşit pe Bill Gates şi Warren Buffett în indicele de avere, în timp ce unele dintre cele mai bogate familii din lume, cum ar fi familia Koch şi clanul Mars, şi-au mărit, de asemenea, averile în mod considerabil. Francizele sportive au devenit la rândul lor din ce în ce mai valoroase, devenind tot mai inaccesibile, cu excepţia celor 0,0001% dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii.
Musk, cel mai bogat om din lume la acel moment, a pierdut 25,8 miliarde de dolari pe 27 ianuarie, după ce Tesla Inc. a avertizat asupra problemelor de aprovizionare. Este a patra cea mai mare scădere înregistrată într-o zi din istoria Bloomberg Wealth Index.
Cei mai bogaţi oameni din Rusia au pierdut în mod colectiv 46,6 miliarde de dolari pe 24 februarie, ziua invaziei Ucrainei. La scurt timp, autorităţile din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Statele Unite au impus o serie de sancţiuni împotriva "oligarhilor" ruşi şi a companiilor lor, făcând aproape imposibil pentru magnaţii din domeniul afacerilor să îşi controleze activele în Occident.
Pieţele chinezeşti suferă la rândul lor, cu 64,6 miliarde de dolari scurşi din averile celor mai bogaţi oameni din ţară la 14 martie. Aceştia au pierdut alte 164 de miliarde de dolari în 2022 din cauza eforturilor susţinute de a limita răspândirea COVID, a unei pieţe imobiliare în scădere şi a concentrării sporite asupra industriei tehnologice, în timp ce tensiunile comerciale cu SUA au continuat să aibă un impact negativ asupra celei de-a doua economii mondiale.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro