Aproape 500 de oameni au murit în ţările unde au fost depăşite toate recordurile de căldură
Un val de căldură care a depăşit recordul de temperatură în vestul Canadei şi în nord-vestul SUA a dus la decesul a sute de oameni şi la declanşarea de incendii de vegetaţie.În Columbia Britanică, au fost raportate cel puţin 486 de decese subite pe parcursul a cinci zile.
„Aceasta a fost o adevărată criză de sănătate care a subliniat cât de periculos poate fi un val de căldură extremă”, a declarat dr. Jennifer Vines, ofiţer de sănătate din judeţul Multnomah. „Pe măsură ce verile noastre continuă să se încălzească, bănuiesc că ne vom confrunta din nou cu acest gen de evenimente”.
La Washington, preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că schimbările climatice provoacă „o confluenţă periculoasă de căldură extremă şi secetă prelungită”, avertizând că Statele Unite sunt în urmă în pregătirea pentru ceea ce ar putea însemna un număr record de incendii forestiere în acest an, potrivit Reuters.
Lytton, un oraş din centrul Columbiei Britanice, a depăşit săptămâna aceasta de trei ori cel mai mare record de temperatură din Canada din toate timpurile, cu o temperatură de 49,6 grade Celsius, începând de marţi. Incediile de vegetaţie au pus stăpânire pe oraş, fapt ce a dus la evacuarea mai multor case.
În nord-vestul SUA, temperaturile din Washington şi Oregon au crescut mult peste 38 grade C, în weekend. Portland a stabilit maxime istorice câteva zile la rând, inclusiv 47 grade C, duminică.
Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a declarat starea de urgenţă din cauza „ameninţării iminente a incendiilor”, în timp ce Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA din Portland a emis o avertizare cu steag roşu pentru anumite părţi ale statului, spunând că viteza vântului ar putea răspândi rapid focul.
Departamentul de Pompieri din Portland a interzis utilizarea artificiilor pentru weekend-ul din 4 iulie, când americanii sărbătoresc Ziua Independenţei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro