ArcelorMittal Galaţi intenţionează să îşi crească prezenţa pe piaţa de turbine eoliene din România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 ianuarie 2013 41 afişări

ArcelorMittal Galaţi intenţionează să îşi crească prezenţa pe piaţa românească de turbine eoliene prin adaptarea producţiei la cerinţele acestei industrii, precum şi prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a termenelor de livrare pentru clienţii săi.

"Ne-am adaptat procesul de producţie şi calitatea produselor pentru a răspunde cerinţelor pieţei. Avem laboratoare de testare cu ultrasunete, precum şi echipe care detectează defecte şi verifică suprafaţa tablei. Acestea ne permit să ne ajustăm parametrii laminoarelor pentru a putea produce dimensiunile comandate", a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, în timpul seminarului "Wind Power Romania".

În prezent, ArcelorMittal Galaţi livrează tablă groasă pentru turbine eoliene către producători din Grecia, Polonia, Republica Cehă, Ucraina, India şi Turcia, intenţionând să coopereze şi cu alte companii care construiesc parcuri eoliene în România în regiuni precum Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei. Clienţii companiei beneficiază de termene scurte de livrare pentru cantităţile comandate, de soluţii logistice personalizate şi de un sistem proactiv de comunicare pentru verificarea statutului comenzii. Tipurile de oţel produse de combinatul din Galaţi sunt potrivite pentru fabricarea celor mai importante părţi componente ale unei turbine: elice, nacelă, axul rotor, turnul, precum şi pentru lucrările de fundaţie şi de construcţie.

Compania exprimă necesitatea de a se atenua diferenţele faţă de alte ţări cu privire la nivelul de subvenţii şi scutiri acordate, dat fiind faptul că, în alte regiuni ale lumii rezultă costuri ale energiei mai bune, iar întârzierea acestui proces ar putea duce la pierderea de locuri de muncă pentru România.

ArcelorMittal Galaţi, un consumator important de energie în România, înţelege importanţa sprijinului pentru utilizarea de energie regenerabilă competitivă, pentru a putea răspunde schimbărilor climatice şi pentru a creşte securitatea energetică.

Compania consideră că, pe viitor, este necesară o mai bună abordare a sistemului de implementare a schemelor de sprijin financiar. ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări. În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde USD şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel. Operaţiunile miniere ale Grupului au produs 54 de milioane de tine de minereu de fier şi 8 milioane de tone de cărbune metalurgic.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/arcelormittal-galati-intentioneaza-sa-isi-creasca-prezenta-pe-piata-de-turbine-eoliene-din-romania-10480639
10480639
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.