Aurul revine în prim-plan: Metalul galben este la un preţ record, având în vedere că investitorii cred că dobânzile o să scadă

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 21 august 2024 69 afişări

Aurul revine în prim-plan: Metalul galben este la un preţ record, având în vedere că investitorii cred că dobânzile o să scadă

Investitorii vestici se îndreaptă către aur în aşteptarea reducerii dobânzilor în SUA, scrie FT.

Preţul unei uncii, echivalentul a 31,1 grame, a ajuns la 2.531 de dolari pe pieţele internaţionale marţi, preţul aurului crescând cu peste 20% de la începtul anului, datorită investititorilor instituţionali şi a hedge fundu-urilor.

Până recent investitorii majori în aur au fost chinezii care au încercat să evite turbulenţele propriei economii, acum însă investitorii din vest capitalizează oportunitatea.

„Vestul se trezeşte şi începe să urmărească aurul, lucru pe care Asia îl făcea deja de la începutul anului”, a explicat Ruth Crowell, CEO al London Bullion Market Association.

Scăderea costurilor împrumuturilor tinde să sporească atractivitatea aurului, care însă nu oferă dividende, precum acţiunile sau obligaţiunile.

„Ceea ce vedem este că investitorii şi traderii se reîntorc către piaţa aurului”, este de părere John Reade, chief market strategist la World Gold Council.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
pret,
record,
dobanda,
fed

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.