Banca Mondială dă de pământ cu sectorul imobiliar din România. Ce se întâmplă cu preţurile este rupt din filmele de groază

Postat la 09 noiembrie 2018 433 afişări

Preţurile foarte ridicate ale locuinţelor şi chiriilor din oraşele mari afectează perspectivele de angajare pentru lucrătorii tineri din Uniunea Europeană, acest lucru influenţând productivitatea şi creşterea economică. România este una dintre ţările cele mai afectate de preţurile ridicate, arată un raport al Băncii Mondiale.

Banca Mondială dă de pământ cu sectorul imobiliar din România. Ce se întâmplă cu preţurile este rupt din filmele de groază

Locuinţele în zonele metropolitane europene au devenit inaccesibile pentru mulţi oameni pentru că ritmul de dezvoltare a noilor construcţii nu ţine pasul cu cererea.

Faptul că o mare parte a fondului locativ este deţinută în proprietate de generaţiile mai în vârstă ţine la distanţă generaţiile mai tinere care nu îşi pot permite să locuiască în cele mai productive oraşe, unde se află cele mai multe oportunităţi de ocupare a unui loc de muncă de o calitate ridicată, cum ar fi capitalele”, a declarat Gabriela Inchauste, Economist pentru Sărăcie şi Egalitate în cadrul Băncii Mondiale şi coautor al raportului.

Raportul evidenţiază trei recomandări cheie pentru decidenţii politici de la nivelul UE: alocarea terenuriloraflate în proprietate publică, dar neutilizate, pentru dezvoltarea de locuinţe, accelerarea procesului de aprobare a autorizaţiilor de construcţie şi invesiţii în dezvoltarea unor proiecte  rezidenţiale situate în zone limitrofe, pe terenuri virane , cu conexiuni bune de transport dinspre suburbii, pentru a permite oraşelor să îşi extindă reţeaua economică, şi crearea de registre publice pentru îmbunătăţirea transparenţei preţurilor de vânzare ale locuinţelor şi, în consecinţă, pentru stimularea concurenţei între zone.
 
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
banca mondiala,
romania,
filme,
imobiliare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.