Băncile centrale din Marea Britanie şi SUA ar putea majora dobânzile de politică monetară

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 septembrie 2015 94 afişări

Băncile centrale din Marea Britanie şi Statele Unite intenţionează să crească dobânzile de politică monetară, afirmă surse oficiale şi analişti citaţi de presa britanică şi americană.

Martin Weale, un oficial din cadrul Băncii Angliei, banca centrală a Marii Britanii, a declarat că rata dobânzii ar trebui majorată "relativ curând", în contextul creşterii salariilor.

"În contextul în care ritmul creşterilor salariale rămâne constant, consolidarea pieţei muncii probabil va genera creşterea peste limită a inflaţiei în următorii doi-trei ani", afirmă Weale într-un articol de opinie publicat în Scotland on Sunday.

"Politica Băncii Angliei trebuie stabilită pe baza acestei referinţe mai degrabă decât în funcţie de actuala rată a inflaţiei. Drept rezultat, rata dobânzii de referinţă ar trebui majorată relativ curând", a explicat oficialul din cadrul Băncii Angliei.

Economia Marii Britanii a crescut constant în ultimii doi ani şi, în pofida recentelor semnale de scădere uşoară, Banca centrală probabil va majora dobânzile începând din 2016, urmând o măsură similară aşteptată din partea Rezervelor Federale americane. În prezent, Banca Angliei are o rată a dobânzii de 0,5%.

Consiliul de administraţie al Rezervei Federale, instituţia bancară centrală din Statele Unite, se va reuni joi pe tema oportunităţii majorării dobânzilor de politică monetară, scrie Financial Times.

Majoritatea analiştilor au recomandat menţinerea actualei rate de referinţă a dobânzilor până pe 31 decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SUA,
DOBÂNZI
/actualitate/bancile-centrale-din-marea-britanie-si-sua-ar-putea-majora-dobanzile-de-politica-monetara-14711308
14711308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.