Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică de la Politehnica. Florin Talpeş: „E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universităţi şi companii funcţionează în beneficiul studenţilor şi îi ajută să devină tot mai competitivi”

Autor: Ioana Matei Postat la 14 aprilie 2022 116 afişări

Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică de la Politehnica. Florin Talpeş: „E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universităţi şi companii funcţionează în beneficiul studenţilor şi îi ajută să devină tot mai competitivi”

Producătorul global de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB).

Potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei, laboratorul este dotat cu 21 calculatoare de ultimă generaţie, proiector interactiv şi mobilier modern. Spaţiul asigură studenţilor hardware performant şi un mediu de lucru la cele mai înalte standarde. Circa 600 de studenţi vor participa la cursuri în noul laborator, unde specialiştii de la Bitdefender le vor preda cunoştinţe teoretice şi practice legate de securitate cibernetică. Studenţii vor studia în laborator cursuri de metode numerice, prelucrarea imaginilor şi a sunetului, interacţiunea om-calculator, programare orientată pe obiecte, analiza algoritmilor, organizarea calculatoarelor şi limbaje de asamblare, managementul proiectelor software, analiza conţinutului imaginilor, geometrie computaţională şi software project management. „Lansarea laboratorului Bitdefender punctează încă un succes important din traiectoria parteneriatului dintre Bitdefender şi Universitatea Politehnica din Bucureşti. Într-o lume a schimbărilor tehnologice şi sociale accelerate, această relaţie de durată consolidează în fiecare an performanţele globale ale specialiştilor IT formaţi în România şi atractivitatea Bucureştiului ca hub al inovării şi parteneriatelor transformative”, declară prof. dr. ing. Adina Magda Florea, Pro-Rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti.

„Laboratorul Bitdefender din Facultatea de Automatică şi Calculatoare va contribui la pregătirea viitorilor ingineri de elită, atât pentru implementarea tehnologiilor informatice de ultimă generaţie, cât şi pentru noile provocări de securitate cibernetică”, spune şi prof. dr. ing. Mihnea Moisescu, Decan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare. „Universitatea Politehnica din Bucureşti reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar noul laborator duce colaborarea îndelungată la un nou nivel. E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universităţi şi companii funcţionează în beneficiul studenţilor şi îi ajută să devină tot mai competitivi. Alături de Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi TimişoaraBucureştiul este unul dintre oraşele de mare importanţă pentru Bitdefender şi contribuie decisiv la produsele şi tehnologiile româneşti folosite peste tot în lume”, spune Florin Talpeş, CEO şi cofondator al Bitdefender.

Tot în luna aprilie, Bitdefender a inaugurat o sală de clasă modernizată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, unde vor studia peste 30 de elevi. În ultimul deceniu, Bitdefender şi UPB au fost parteneri în programul de internship-uri Stagii pe Bune, iar angajaţii companiei au predat cursuri studenţilor de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. La nivel naţional, Bitdefender a contribuit la dezvoltarea unor programe de studii de licenţă şi de masterat în securitate cibernetică la Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Materiile sunt susţinute de către angajaţii Bitdefender, zeci de doctoranzi şi masteranzi fiind implicaţi în pregătirea studenţilor. Peste o mie de studenţi au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender în ultimii ani, unii având azi roluri de importanţă strategică în companie.

La finalul anului 2018, Bitdefender şi-a mutat sediul central în complexul de birouri Orhideea Towers, situat lângă campusul studenţesc din zona Regie, în imediata vecinătate a Universităţii Politehnica din Bucureşti, unde lucrează mai mult de jumătate dintre cei peste 1.700 de angajaţi ai Bitdefender. Aproximativ 50% dintre angajaţii Bitdefender sunt implicaţi în activităţi de cercetare şi dezvoltare (R&D) în cele cinci centre din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Sursa informaţiilor: compania

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.