Boc: Starea de sănătate a Monicăi Iacob Ridzi nu este foarte bună, este internată la infirmerie

Autor: Adina Oşan, Vasile Măgrădean Postat la 25 februarie 2015 82 afişări

Fostul premier Emil Boc, care a vizitat-o, marţi, pe Monica Iacob Ridzi la Secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde aceasta este încarcerată în perioada de carantină, spune că starea de sănătate a fostului ministru "nu este foarte bună", aceasta fiind internată la infirmerie.

Emil Boc a declarat, miercuri, că a stat aproximativ o oră şi jumătate la Monica Iacob Ridzi, cu care a discutat aspecte, în special, "de familie, de sănătate, de probleme, de relaţia cu familia", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am vizitat-o, marţi, pe doamna Ridzi, la Secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, conform procedurilor legale, cu o cerere aprobată de conducere. Din nefericire, starea sănătăţii ei nu este foarte bună, nu este bună chiar deloc şi sper să aibă şansa să îşi trateze sănătatea, pentru că are nevoie de sprijin medical, este internată la infirmerie. Am stat în jur de o oră şi jumătate, timp în care am discutat aspecte, în special, de familie, de sănătate, de probleme, de relaţia cu familia şi cu ce o putem ajuta în aceste momente mai dificile, dată fiind şi situaţia sănătăţii şi a familiei, în condiţiile în care are doi copii mici", a spus Boc.

El a subliniat că este în legătură permanentă cu soţul Monicăi Iaob Ridzi pentru a o putea ajuta pe aceasta să treacă peste "un moment mai dificil din viaţă".

"Împreună cu soţul ei am discutat despre vizită, am făcut solicitarea legală şi am primit aprobarea. Am folosit una dintre cele patru vizite lunare la care are dreptul şi, de comun acord cu soţul, am decis să îi fac această vizită.

Celelalte vizite sunt făcute de familie. Cu ce pot, uman, să ajut, voi face totdeauna pentru oricine, şi cu atât mai mult pentru un fost coleg din Guvern", a mai spus Emil Boc.

Acesta a vrut să îi ducă şi un pachet, dar nu a primit aprobare deoarece Ridzi are dreptul la unul singur pe lună, care i-a fost dus deja de familie.

Întrebat dacă ştie despre o eventuală cerere de întrerupere a pedepsei făcută de Monica Iacob Ridzi, Boc a spus că nu ştie despre aşa ceva.

"Există mai multe solicitări medicale pentru efectuarea de analize, pentru că starea de sănătate nu este una bună şi atunci trebuie făcute nişte analize medicale mai complicate", a menţionat fostul premier.

Fostul premier Emil Boc a vizitat-o, marţi după-amiază, pe Monica Iacob Ridzi la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla, unde aceasta este încarcerată în perioada de carantină, după ce a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanţa supremă la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, declara că în perioada de carantină, de 21 de zile, Monica Iacob Ridzi este ţinută sub observaţie şi are aceleaşi drepturi ca orice alt deţinut, urmând ca după această etapă o comisie de specialitate să îi stabilească regimul de detenţie.

Astfel, Ridzi are dreptul la patru vizite, la colete de maximum zece kilograme, cu un supliment de până la şase kilograme de fructe şi legume, şi până la 20 de kilograme de apă sau băuturi răcoritoare.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi are dreptul să facă solicitări speciale, în funcţie de starea sa de sănătate sau dacă are anumite nemulţumiri, solicitări care îi vor fi trecute în dosarul personal şi ulterior analizate de un judecător de drepturi şi libertăţi.

În acelaşi dosar, fosta consilieră a Monicăi Iacob Ridzi, Ioana Vârsta, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, tot pentru abuz în serviciu, iar George Răzvan Nica Udangiu, asociat şi administrator la SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea unor drepturi. De asemenea, Paul Diaconu, fost director al Direcţiei Generale Economice şi Resurse Umane din Ministerul Tineretului şi Sportului, în perioada martie-septembrie 2009, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, după ce judecătorii au constatat că acesta şi-a plătit partea de prejudiciu. La fondul dosarului, Diaconu primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Pedepse cu suspendare au primit şi alţi şase foşti angajaţi ai Ministerului, aceştia rămânând cu condamnările dispuse la judecarea în fond a cauzei.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

În acest scop a fost alocată firmelor Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locuri din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen, potrivit procurorilor.

De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

La data trimiterii dosarului în judecată, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizând că îşi rezervă dreptul de a o modifica în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOC,
RIDZI,
VIZITĂ
/actualitate/boc-starea-de-sanatate-a-monicai-iacob-ridzi-nu-este-foarte-buna-este-internata-la-infirmerie-13889803
13889803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.