Când vom putea să călătorim din nou în Europa? Ce spun experţii
Încet şi cu grijă, procesul relaxării măsurilor de distanţare socială a început de-a lungul Europei, fiecare ţară având propriul ritm în care abordează ridicarea restricţiilor, scrie Forbes.
De vreme ce ţările continentului raportează tot mai puţine cazuri cu coronavirus, guvernele ridică unele interdicţii, deschizând parţial şcolile şi permiţând redeschiderea unor business-uri din spaţiul public.
Italia, Spania, Germania, Austria, Danemarca, Norvegia, Polonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Islanda, unde numărul de infecţii a început să scadă, fac parte din primul val de ţări care au început să îşi relaxeze măsurile stricte de distanţare socială, anunţând între timp o serie de măsuri create pentru a resuscita economia.
„Dacă redeschidem prea devreme, există riscul ca numărul de infecţii să crească prea mult şi să aplicăm din nou restricţiile”, a declarat premierul danez Mette Frederiksen.
Acelaşi avertisment a venit şi din partea şefului Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, care a explicat că viaţa nu va reveni la normal până nu vom avea un vaccin.
În ceea ce priveşte călătoriile, Comisia Europeană a fost explicat extrem de clar: „Aş sfătui pe toată lumea să aştepte până să îşi facă planuri de vacanţă.
În momentul actual, nimeni nu da o prognoză de încredere pentru lunile iulie şi august.”
În timp ce există un consens în ceea ce priveşte reluarea graduală a activităţilor şi obiceiurilor de zi cu zi, guvernele nu pot cădea de acord ce categorii de vârstă şi industrii ar trebui să se bucure primele de ridicarea restricţiilor.
Experţii sunt de părere că cererea de zboruri va avea nevoie de 18 până la 24 de luni până să se întoarcă la nivelurile de dinainte de pandemie. Între timp, liniile aeriene vor implementa o serie de proceduri de identificare a persoanelor care sunt bolnave.
„Mulţi oameni nu se vor simţi în siguranţă când vor urca într-un avion aglomerat... cel puţin până vor şti că numărul de decese cauzate de virus este aproape de zero în regiunea de unde pleacă sau până vom avea un vaccin”, a declarat Robert Reich, profesor în cadrul Universităţii Berkeley, potrivit CNBC.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro