Care este procedura de "demisie" a unui Papă

Autor: Ioana Nita Postat la 11 februarie 2013 8 afişări

Benedict al XVI-lea, care a anunţat luni că demisionează, la vârsta de 85 de ani, urmează să lase amintirea unui papă care a vrut să clarifice mesajul unei Biserici afectate de diferite scandaluri, inclusiv de pedofilie, încercând totodată o reconcliere a credinţei şi raţiunii.

Benedict al XVI-lea, care a anunţat luni că demisionează, la vârsta de 85 de ani, urmează să lase amintirea unui papă care a vrut să clarifice mesajul unei Biserici afectate de diferite scandaluri, inclusiv de pedofilie, încercând totodată o reconcliere a credinţei şi raţiunii. Demisia unui Papă este posibilă, conform canonului 332 din Codul de Drept Canonic şi canonului 44 din Codul Canoanelor Bisericii Orientale. Singura condiţie pentru validarea demisiei este ca aceasta să fie depusă în mod liber. În dreptul canonic nu se specifică o persoană sau o instituţie anume căreia Papa trebuie să-i prezinte demisia, însă Colegiul Cardinalilor sau cel puţin preotul paroh trebuie informat, deoarece cardinalii trebuie să fie siguri că Papa a demisionat înainte de a putea începe procesul de alegere a succesorului.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
demisia papei
/actualitate/care-este-procedura-de-demisie-a-unui-papa-10555558
10555558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.