Care sunt preferinţele clienţilor care închiriază cele mai scumpe locuinţe de pe piaţă
Spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, anul acesta tendinţa este ca pentru proprietăţile de dimensiuni mai mari chiriaşii să îşi aducă propriul mobilier. În continuare, în cazul apartamentelor de dimensiuni mai mici, de tipul celor cu două camere, chiriaşii solicită ca ele să fie mobilate şi utilate complet, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliară Nordis.
Potrivit reprezentanţilor Nordis, alte criterii importante de selecţie a unui apartament premium de închiriat sunt în acest an locul de parcare, vederea de pe terasă, paza blocului şi existenţa unor facilităţi precum sală de fitness, saună, piscină sau grădină interioară în cadrul complexului rezidenţial.
„Dacă anul trecut criteriul determinant în alegerea unei proprietăţi premium de închiriat era bugetul, anul acesta un impact foarte mare asupra deciziei îl au finisajele şi mobilierul. Cel mai mare succes îl au proprietăţile cu finisaje moderne, de calitate şi mobilier în ton cu tendinţele actuale. Culorile calde, nuanţele deschise sunt preferate de 70% dintre chiriaşi, în detrimentul tonurilor închise.
De un mare succes în rândul chiriaşilor se bucură proprietăţile personalizate: obiectele de decor, accentele de culoare sau textură, într-o proporţie echilibrată, atrag rapid atenţia chiriaşilor”, declară Florin Poştoacă, managerul departamentului de investiţii din cadrul Nordis.
Tot mai mulţi chiriaşi au în topul priorităţilor locul de parcare. Mai mult de 80% dintre chiriaşii care sunt dispuşi să plătească lunar o chirie mai mare de 1.000 euro/lună au nevoie de cel puţin un loc de parcare.Din cauza aglomerării urbane, evidentă în ultimii ani, vederea pe care o are proprietatea este un criteriu la fel de important ca şi locul de parcare. O vedere obturată, precum şi vecinătatea clădirilor în construcţie scade mult atractivitatea unei proprietăţi. O terasă generoasă însă atrage imediat atenţia chiriaşilor de lux.
Aproximativ 50% dintre chiriaşii străini sunt interesaţi de securitatea imobilului. Agenţii de pază, precum şi camerele de supraveghere constituie un avantaj, iar în unele situaţii o condiţie esenţială. În cazul bugetelor mari, chiriaşii sunt mult mai selectivi, în topul criteriilor de căutare din 2017 fiind: amplasamentul, calitatea imobilului, vederea, finisajele şi dotările sau nivelul de securitate.
Preferate sunt imobilele aflate în complex rezidenţial, cu pază permanentă, curte interioară, sală de fitness, saună sau piscină. Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înfiinţat în 2008, de către Emanuel Poştoacă, consultant imobiliar cu experienţă în investiţii rezidenţiale în zona de nord şi astăzi reuneşte trei firme specializate: Nordis Management, de intermediere imobiliară şi management de proiecte imobiliare, Nordis Administrare, de dezvoltare imobiliară şi administrare de imobile şi Nordis Investments, de investiţii imobiliare.
Nordis are în portofoliu , la vânzare, închiriere sau în administrare peste 2.500 de proprietăţi premium din zonele de nord ale Bucureştiului din Piaţa Victoriei şi până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Şoseaua Nordului, Băneasa şi Pipera. Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum şi Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro