Casa de avocatură Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor în prima emisiune de obligaţiuni verzi Samurai pe piaţa de capital din Japonia, în valoare totală de 33 mld. yeni japonezi

Autor: Cristina Bellu Postat la 14 octombrie 2024 14 afişări

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor în prima emisiune de obligaţiuni verzi Samurai pe piaţa de capital din Japonia, în valoare totală de 33 mld. yeni japonezi

Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Anderson Mori & Tomotsune , în prima emisiune de obligaţiuni verzi Samurai pe piaţa de capital din Japonia, în valoare totală de 33 miliarde yeni japonezi.

Emisiunea a fost realizată în trei tranşe, din care 22 miliarde yeni japonezi cu maturitatea de 3 ani, cu un randament de 2,10% pe an, 3,6 miliarde yeni japonezi cu maturitatea de 5 ani, cu un randament de 2,63% respectiv 7,4 miliarde yeni japonezi cu maturitatea de 7 ani şi un randament de 3,14%.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (partener), Andreea Bănică (senior associate) şi Andrei Anghel (associate).

„Această premieră reprezintă un pas important în diversificarea surselor de finanţare pentru România pe pieţele internaţionale, deschizând noi oportunităţi în relaţia cu investitorii asiatici. În acelaşi timp, faptul că emisiunea este dedicată obligaţiunilor verzi subliniază angajamentul ţării de a finanţa proiecte sustenabile, orientate spre reducerea emisiilor de carbon, protecţia biodiversităţii şi dezvoltarea resurselor regenerabile”, spune Monica Stătescu partener Filip & Company.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.