Câteva zeci de angajaţi ai băncii elveţiene UBS sunt implicaţi în ancheta manipulării dobânzii LIBOR. Sunt posibile pedepse penale
Peste 30 de angajaţi şi directori din UBS vor fi citaţi în înţelegerea dintre banca elveţiană şi autorităţile de reglementare din mai multe ţări prin care se va închide ancheta privind manipularea LIBOR. Scandalul manipulării dobânzilor interbancare se va extinde însă şi la EURIBOR, echivalentul LIBOR în Europa, şi cel puţin zece bănci cu nume sonore din industria financiară sunt anchetate de UE, fiind suspectate de complicitate la fixarea ratei de referinţă pentru instrumentele financiare denominate în euro.
UBS va plăti o amendă de 1,5 miliarde de dolari, iar divizia din Japonia va accepta răspunderea penală în Statele Unite, potrivit surselor apropiate discuţiilor dintre bancă şi autorităţile americane, britanice şi elveţiene. Forma finală a înţelegerii, care ar putea fi anunţată astăzi, va fi negociată până în ultimul minut, dar este sigur că UBS nu îşi va pierde licenţa de activitate pe piaţa japoneză, scrie Financial Times. UBS va deveni astfel a doua bancă după cea britanică Barclays care recunoaşte că angajaţii au luat parte la manipularea dobânzilor. Barclays a plătit amenzi de 470 milioane dolari în luna iunie pentru a pune capăt investigaţiei, iar directorul general, directorul operaţional şi preşedintele board-ului băncii şi-au dat demisia în urma scandalului. Nicio persoană nu a fost inculpată în cadrul înţelegerii cu Barclays, dar mai mulţi bancheri sunt anchetaţi în prezent.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro