Ce afaceri are gigantul Huawei în România şi care este impactul acestora asupra economiei locale
”Am discutat de fiecare dată despre investiţiile pe care le-am făcut în România şi am prezentat mai multe cifre, iar acum, alături de Oxford Economics, a sosit timpul să oferim o imagine mult mai detaliată a lucrurilor pe care am fost în stare să le realizăm aici, pentru România, pentru clienţii şi angajaţii noştri, dar şi pentru dezvoltarea companiei. Succesul Huawei este în strânsă legătură cu succesul partenerilor noştri, astfel că o relaţie bazată pe încredere şi respect reciproce este crucială pentru buna funcţionare a afacerilor”, a declarat George Zhang, CEO Huawei România.
”Impactul economic al unei companii asupra unui stat în care aceasta activează nu e întotdeauna uşor de observat, însă cu ajutorul instrumentelor potrivite, Oxford Economics poate oferi cifre exacte despre toate informaţiile relevante. După 17 ani de activitate pe piaţa din România, era timpul ca Huawei să ofere o imagine completă a contribuţiilor pe care le-a făcut asupra economiei locale, atât direct, cât şi indirect. Ne bucurăm foarte tare că am putut sprijini Huawei România în privinţa realizării acestui raport şi sperăm să fie bine primit de comunitate”, a declarat Pete Collings, Director of Economic Impact Consulting, Europe & Middle East, în cadrul Oxford Economics, referindu-se la un studiu asupra impactului Huawei în România.
Intrarea companiei pe piaţa locală a avut loc în anul 2003, iar subsidiara Huawei Technologies SRL a fost înfiinţată în 2007, pentru a superviza activităţile din România. În prezent, Huawei are mai bine de 2.000 de angajaţi direcţi şi parteneriate satrategice cu cei patru mari operatori de telecomunicaţii, susţinând astfel dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii şi stimulând totodată creşterea numărului de locuri de muncă. În total, Huawei a contribuit la susţinerea a 6.320 de locuri de muncă în România, în 2018. Cele mai importante departamente în care activează angajaţii direcţi ai companiei sunt:
· Centrul de Servicii Globale (GSC), care oferă asistenţă pentru activităţile enterprise şi de reţelistică desfăşurate de Huawei în Europa.
· Centru de Servicii Comune de Contabilitate (ASSC), care oferă asistenţă pentru dezvoltarea afacerilor Huawei în filialele din Europa.
· Biroul local, care supraveghează relaţiile cu clienţii şi obiectivele de afaceri în România.
În paralel, contribuţiile totale ale Huawei la PIB-ul României, în 2018, se ridică la 219 milioane de euro, distribuiţi astfel:
· 124 de milioane de euro reprezintă contribuţiile directe ale companiei la economia României
· 35 de milioane de euro sunt reprezentaţi de contribuţiile indirecte ale companiei, prin intermediul lanţului de aprovizionare
· 60 de milioane de euro reprezintă contribuţiile induse de către Huawei, care se referă la beneficiile mai largi datorate plăţii salariilor, angajaţii companiei şi ai furnizorilor reinvestind o parte din aceşti bani pe piaţa locală.
De asemenea, Huawei a plătit taxe în valoare de 53 de milioane de euro către statul român, în 2018, iar alte 31 de milioane de euro reprezintă taxe plătite prin intermediul lanţului de aprovizionare şi prin achiziţiile făcute de clienţi ce au cumpărate produse Huawei. Valoarea taxelor plătite acoperă plata salariilor a 4.800 de profesori sau a 3.600 de cadre medicale, echivalent cu salariul mediu pentru fiecare dintre aceste profesii.
Contribuţiile Huawei către economia României au crescut rapid între anii 2014 şi 2018, când s-a înregistrat în fiecare an o creştere cu 20% a acestora. În acelaşi timp, angajările făcute de către companie au crescut cu câte 15% pe an.
Huawei investeşte si in resursa umana – astfel, a introdus în România programul ”Rising Stars”, pentru noii angajaţi ai companiei, prin care aceştia sunt ajutaţi să se integreze rapid în sistemul global de afaceri al Huawei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro