Ce greşeli fac antreprenorii din IT atunci când merg la „pitch-uri“ pentru obţinerea de investiţii

Postat la 25 mai 2016 87 afişări

Ce greşeli fac antreprenorii din IT atunci când merg la „pitch-uri“ pentru obţinerea de investiţii

Teama de a dezvălui o informaţie esenţială pentru ca aceasta să nu fie furată, prezentarea unei idei de business care nu rezolvă o problemă în societate şi lipsa de documentare privind portofoliul fondului de investiţii de la care se vor bani sunt doar câteva dintre cel mai frecvent întâlnite greşeli pe care le fac antreprenorii care vor să obţină finanţare de la un fond de investiţii. Lipsa finanţării este unul dintre principalele obstacole ale dezvoltării afacerilor mici şi mijlocii din sectorul tehnologiei şi în România, câtă vreme antreprenorii nu au resurse pentru a-şi transpune ideea într-un business viabil, iar băncile sunt reticente la finanţarea afacerilor aflate la început de drum.

„Valoarea unui pitch bun este dată şi de faptul că antreprenorul petrece suficient de mult timp explicându-le oamenilor ce problemă urmează să rezolve prin ideea de afaceri pe care o are", a declarat Fredrik Nylander, partener în cadrul fondului de venture capital Lakestar.

Cititi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-greseli-fac-antreprenorii-din-it-atunci-cand-merg-la-pitch-uri-pentru-obtinerea-de-investitii-15370872
15370872
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.