Ce il mana-n lupta pe tovarasul Kim Jong-un
Coreea de Nord a reusit sa faca din nou comunitatea internationala sa isi caute busola, dupa ce a atacat neprovocata in aceasta saptamana teritoriul vecinei de la sud, pentru prima data dupa incheierea conflictului armat dintre cele doua state, in 1953.
Analistii straini au explicat bombardamentele soldate cu cel putin patru victime ale Phenianului prin nevoia regimului stalinist de a demonstra ca si Kim Jong-un, fiul care ii va succeda la putere lui Kim Jong-Il este la fel de imprevizibil ca si tatal sau, pe care media din Vest il considera prea slabit pentru a mai putea conduce tara. Kim Jong-un este cel mai tanar dintre cei trei fii ai liderului de la Phenian, nascut in 1983 sau 1984 si proaspat numit in septembrie membru al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc si avansat la gradul de Daejang - echivalentul in armata coreeana al unui general american cu patru stele.
Daca e asa - iar aceasta ipoteza e cea mai plauzibila pentru ca e cea mai simpla si mai logica -, dorinta de aratare a muschilor este un motiv bun pentru o actiune militara precum cea de acum cateva zile, insa nicidecum suficient pentru declansarea in zona a unui razboi in toata legea, care eventual sa se transforme treptat in cel de-al treilea razboi mondial, asa dupa cum a inceput deja sa ploua cu speculatii. Oricum ar fi, reactia Statelor Unite de a convoca exercitii militare la granita cu Coreea de Nord si iritarea pe care acestea le-au starnit atat in China, cat si in Rusia sunt semne serioase ca situatia diplomatica din regiune nu se va detensiona prea curand.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro