Ce se intampla cand o tara nu mai are guvern
Presa belgiana a celebrat in aceasta saptamana recordul mondial, egalat de Belgia, al celei mai lungi crize politice, provocata de neintelegerile intre flamanzi si francofoni. Tara a depasit pragul de 249 de zile fara sa fi format un guvern real, dupa alegerile legislative anticipate din 13 iunie 2010.
"In sfarsit campioni mondiali!", a titrat, ironic, cotidianul De Standaard. Studentii au organizat petreceri si evenimente de strada in care au distribuit gratuit cornete de cartofi prajiti (simbol al gastronomiei belgiene), actiune denumita "revolutia cartofilor prajiti" - o parodie a "revolutiei iasomiei" din Tunisia prin care au dorit sa ironizeze clasa politica belgiana.
Flamanzii si francofonii nu reusesc sa ajunga la un acord privind o viziune comuna asupra viitorului tarii. Primii, sustinuti de principalul lor partid, o formatiune care militeaza pentru independenta, solicita o autonomie regionala intensificata. Francofonii se tem in legatura cu o posibila saracire a comunitatii lor, in urma acestui regim de autonomie, dar mai ales de o eventuala scindare a tarii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro