Cele mai responsabile companii din România: Accenture - Hour of Code
Motivaţie
Potrivit reprezentanţilor Accenture, este necesar ca fiecare elev, din fiecare clasă, din fiecare colţ al lumii, să aibă posibilitatea de a învăţa programare şi, totodată, să afle cum poate aplica aceste abilităţi nu numai în domeniul IT, ci şi în industriile creative. Acest demers este aliniat iniţiativei corporative a companiei, intitulată Skills to Succeed, care abordează nevoile urgente ale forţei de muncă din întreaga lume, precum şi pregătirea generaţiei următoare pentru a activa în economia digitală.
Descrierea proiectului
Programul Hour of Code este o iniţiativă educaţională globală care ajunge la peste 100 milioane de elevi, creată de echipa Code.org. Accenture este partener global al Code.org, aproximativ 2.500 de angajaţi din întreaga lume implicându-se voluntar în cadrul evenimentelor de programare din comunităţile lor. În România, programul a avut două componente. Prima este componenta externă, prin intermediul căreia compania şi-a dorit ca programul să ajungă la cât mai mulţi elevi, astfel că în Bucureşti şi Braşov au fost colaborări cu echipa Teach for Romania, iar în Timiş, Iaşi şi Cluj s-au încheiat parteneriate directe cu şcolile. De asemenea, în anumite cazuri, voluntarii din cadrul companiei au predat şi în şcolile în care studiază propriii copii.
Cel de-al doilea segment a fost reprezentat de componenta internă – programarea chiar la ea acasă. Timp de o oră, 13 copii, cu vârste curprinse între 6 şi 13 ani, au învăţat abecedarul programării alături de părinţii lor, angajaţi ai Accenture, chiar în biroul companiei.
Rezultate
În urmă cu doi ani, în 2017, în cadrul iniţiativei Hour of Code au fost implicaţi 22 de angajaţi ai Accenture România şi aproximativ 70 de elevi. În cadrul ediţiei din 2018, peste 50 de angajaţi au participat voluntar susţinând o oră de programare în 20 de şcoli din Bucureşti şi 6 judeţe (Iaşi, Braşov, Ilfov, Călăraşi, Timiş şi Cluj). Cu ajutorul angajaţilor, peste 700 de elevi au luat contact cu o serie de cursuri introductive în programare dar şi alte abilităţi legate de calculatoare. În cadrul acestor cursuri, copiii au învăţat cum se creează felicitările electronice, cum funcţionează imprimantele 3D, dar mai ales au experimentat posibilităţile oferite de tehnologia VR.
Cifră de afaceri netă în anul 2017
417 mil. lei
Număr de angajaţi
3.000
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro