Creşterea economică a Chinei se clatină în trimestrul al treilea: Beijingul anunţă o creştere de numai 4,6%, sub T2 şi sub ţinta guvernului.

Autor: Ştefan Stan Postat la 18 octombrie 2024 7 afişări

Creşterea economică a Chinei se clatină în trimestrul al treilea: Beijingul anunţă o creştere de numai 4,6%, sub T2 şi sub ţinta guvernului.

Economia Chinei a crescut cu 4,6% pe an în al treilea trimestru, au arătat vineri datele oficiale, mai lent decât în precedentele trei luni, subliniind creşterea şubredă în timp ce Beijingul îşi intensifică eforturile de a stimula economia, scrie FT. 

Cifra este sub ţinta guvernului de creştere anuală de 5 % şi mai mică decât cea de 4,7 % înregistrată în cele trei luni până în iunie, în condiţiile în care consumul scăzut şi prăbuşirea imobiliară au afectat sentimentul gospodăriilor.

Creşterea mai slabă va sublinia necesitatea unui sprijin mai mare pentru economie din partea Beijingului, care, la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat cel mai mare stimulent monetar de la pandemie şi a continuat cu promisiuni de cheltuieli fiscale mari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.