Criză mondială: OMS anunţă că nu mai sunt vaccinuri împotriva holerei
Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că rezervele de vaccinuri împotriva holerei fie s-au epuizat, fie sunt pe final în diferite regiuni ale lumii.
Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat vineri că stocul global de vaccinuri împotriva holerei este „în prezent gol sau extrem de scăzut", pe fondul reapariţiei bolii în întreaga lume.
Agenţia de sănătate a ONU a anunţat că există aproximativ 30 de ţări din întreaga lume care au raportat focare de holeră în acest an, ceea ce reprezintă aproximativ o treime mai mult decât într-un an obişnuit.
„Nu mai avem vaccinuri. Tot mai multe ţări continuă să le solicite şi este extrem de dificil. Toate vaccinurile care au fost produse sunt deja alocate", a declarat Philippe Barboza, şeful echipei pentru holeră şi boli diareice epidemice, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Reuters.
El s-a referit la un stoc de urgenţă deţinut de Grupul internaţional de coordonare pentru furnizarea de vaccinuri, care este gestionat de OMS şi de alţi parteneri. În mod obişnuit, acesta dispune de aproximativ 36 de milioane de doze disponibile pe an. Penuria de vaccinuri a determinat deja OMS să suspende temporar strategia standard de vaccinare în două doze în luna octombrie.
Barboza a mai spus că o parte din această criză este provocată de decizia unui producător indian de a opri producţia, fără a oferi detalii.
Multe dintre ţările cu focare de holeră sunt cele afectate de sărăcie şi conflicte, cum ar fi Haiti şi Yemen.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană