Crossed Grain, simbolul care certifică produsele fără gluten, introdus pe piaţa din România
Pacienţii cu boală celiacă sau cu intoleranţă la gluten vor avea acces mai uşor la alimente sigure, produse local, certificate standardizat şi cu preţuri adaptate pieţei naţionale, în urma lansării în România a certificării produselor fără gluten, marcată prin simbolul Crossed Grain.
„Produsele marcate cu acest simbol asigură achiziţia unui produs 100% sigur, atât pentru persoanele care suferă de boala celiacă, dar şi pentru cei care ţin o dietă fără gluten pentru că aşa au ales, chiar dacă nu au o problemă medicală. Este o certificare complexă, care verifică şi auditează toate etapele din procesul de producţie, ambalare şi distribuţie a alimentelor fără gluten”, a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, preşedinte şi director executiv al Asociaţiei Române pentru Intoleranţă la Gluten (ARIG), în contextul marcării, pe 16 mai, a Zilei mondiale a intoleranţei la gluten.
Sistemul de licenţiere CGT (Crossed Grain Trademark) este gestionat de asociaţiile naţionale membre ale Asociaţia Societăţilor Europene de Celiachie (AOECS), care reuneşte 37 de asociaţii membre de pe teritoriul Europei, dând dreptul producătorilor şi retailerilor să folosească simbolul Crossed Grain pe produsele lor. În România, ARIG este singura asociaţie naţională de pacienţi cu boală celiacă acreditată de AOECS.
Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro