LIVE: ZF Real Estate by Storia.ro - De ce aleg mulţi dintre români locuinţe vechi şi plătesc cash în 2024?

CSR 2023. DoGood

Postat la 13 noiembrie 2023 29 afişări

Motivaţie:

DoGood a plecat din dorinţa de a face bine. De aici a venit şi numele proiectului, reprezentanţii companiei dorindu-şi să fie o denumire cât mai aproape de ceea ce şi-au propus. „Totul a pornit de la o idee internă de a aduna toţi oamenii din interiorul echipei noastre care au iniţiative de voluntariat, din dorinţa noastră de a încerca să îndeplinim cât mai multe visuri împreună. Suntem o echipă de voluntari din rândul angajaţilor mindit.io şi ne propunem să schimbăm România în bine, prin fiecare acţiune pe care o organizăm. Credem ca educaţia, mediul înconjurător şi incluziunea stau la baza unei societăţi sănătoase în care ne-ar plăcea tuturor să trăim, să ne creştem copiii. Dorim să realizăm proiecte de impact pe termen mediu şi lung.”

Descrierea proiectului:

Iniţiativa a fost lansată în 2021 şi ţinteşte organizaţii, acţiuni şi evenimente cu focus pe educaţie, mediu şi incluziune, deoarece aceşti piloni rezonează cel mai mult cu valorile pe care le împărtăşim în cadrul echipei companiei. Primele persoane implicate au fost colegii din companie, totul pornind din interior. Se colaborează cu organizaţii ca Teach for Romania, Salvaţi Copiii, Fundaţia Motivation, EGOAL, Plantăm Fapte bune, Fundaţia Tăşuleasa Social, Mare Nostrum. Proiectele DoGood au început în 2021 şi continuă, iniţiativele de acest tip fiind susţinute constant, pe tot parcursul anului. „Unele iniţiative sunt one-time events, iar altele sunt tradiţii anuale.” Sumele investite depăşesc ordinul zecilor de mii de euro, „însă considerăm că timpul pe care îl alocăm este cea mai valoroasă resursă. (...) Ne implicăm personal. Mergem la faţa locului, vorbim cu oamenii de acolo şi le suntem alături şi după ce iniţiativa s-a încheiat, încercând să le ascultam mereu nevoile şi să găsim soluţii pentru a crea un mediu mai bun pentru noi toţi”.

Rezultate:

Pe parcursul anilor au participat peste 500 de persoane la iniţiativele DoGood (voluntari interni şi externi). Printre campaniile desfăşurate se numără mai multe parteneriate: un proiect în zona de educaţie, cu Teach for Romania, unde în afară de partea de voluntariat, echipa a adoptat două clase din comunitatea Castelu – 64 de copii, donând financiar pentru achiziţia de rechizite, haine, materiale didactice, excursii în afara comunităţii. Aici, copiii fac parte din minoritatea turco-rroma-horahai şi au fost marginalizaţi intens până la intervenţia Teach; plantare copaci cu cei de la Plantăm fapte bune în Ploieşti, Iaşi, Cluj – cu voluntari din cadrul mindit.io – în total 50 de voluntari. „În 2022 am avut şi o clasă Teach din Bucureşti”; curăţare traseu montan, iniţiativă desfăşurată împreuna cu cei de la Ted Adventure – „o tradiţie pe care ne-o dorim în fiecare an” – 21 de voluntari au strâns 500 kg. de gunoi – în munţii Iezer-Păpuşa; curăţare plajă Marea Neagră – o tradiţie instaurată în 2022, când echipa a strâns în jur de 150 kg. de deşeuri (cu focus pe cele mici, care pot fi înghite uşor de peşti) – împreună cu 24 de voluntari mindit.io şi două clase Teach din zona Constanţa; 1 million şi 3 million steps – aceeaşi iniţiativă, mai mulţi paşi – „o tradiţie începută în 2022 şi continuată în 2023, când am reuşit să avem cei mai mulţi participanţi – 149 în 2022, cu 2.194.741 de paşi făcuţi şi apoi 152 de voluntari în 2023, cu depăşirea celor 3 milioane de paşi. În urma atingerii ţelului, 10.000 de euro au fost donaţi în 2022 – 5.000 către Crucea Roşie pentru Ucraina şi 5.000 către Asociaţia Motivation. În 2023 am donat 5.000 euro către Motivation, scopul fiind să mergem pentru cei care nu pot merge şi să încurajăm mişcarea şi recunoştinţa pentru mobilitate”. Pe viitor, echipa îşi doreşte să extindă aria de parteneriate şi să încerce să atingă mai multe comunităţi din zone tot mai variate din România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.