CSR 2023. Orange Educational Program
Motivaţie:
Prin demersurile sale, Orange a dorit să contribuie la dezvoltarea mediului academic şi, totodată, la crearea unei punţi de legătură între sistemul educaţional şi piaţa muncii, prin încurajarea cooperării, cercetării şi a antreprenoriatului. Orange Educational Program (OEP), proiectul educaţional care creşte viitoarele generaţii de specialişti în telecomunicaţii, este prima iniţiativă de responsabilitate socială pe care compania a implementat-o, iar prima ediţie a avut loc în anul 1997, la Universitatea Politehnica din Bucureşti. OEP este complementar programelor Orange Fab şi Orange 5G Lab.
Descrierea proiectului:
Proiectul educaţional este prezent în 10 centre universitare din România şi reuneşte profesori, mentori, parteneri şi alumni. Pornit iniţial ca un program ce avea rolul de a aduce împreună educaţia cu mediul privat, pentru a oferi studenţilor un cadru extins de formare şi oportunităţi de integrare pe piaţa muncii, proiectul s-a transformat pe parcursul anilor.
Astăzi, acesta înseamnă curriculă educaţională, burse anuale în valoare de 50.000 de euro, stagii de practică, mentorat, evenimente pentru studenţi, dar şi infrastructură şi tehnologie de ultimă generaţie, precum centrul de traning Orange din cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei - bibliotecă, sală de curs şi laborator de comunicaţii mobile. În plus, Orange asigură internet gratuit în toate sălile de curs şi laboratoarele facultăţii. OEP este meritul echipelor Orange, al universităţilor partenere, al companiilor care s-au alăturat în cei 26 de ani de la prima ediţie, dar mai ales al studenţilor care s-au înscris în proiect. Investiţiile în această iniţiativă şi în laboratoarele de cercetare 5G din Bucureşti şi Iaşi sunt în valoare de aproximativ 2 milioane de euro.
Rezultate:
Peste 1.400 de absolvenţi şi peste 1.300 de profesori au ales să se alăture programului. OEP este un promotor al educaţiei de calitate şi al tehnologiei, un spaţiu de inovare şi cercetare la cele mai înalte standarde. Investiţia Orange a fost în capacity building pentru comunitatea locală de specialişti – atât cea academică, dar mai ales în viitoarea forţă de muncă. Aceşti specialişti au ieşit în piaţa muncii în diferite companii locale şi au avut acces la experienţe pragmatice, la tehnologie de ultim moment şi la mentorat din partea celor mai buni specialişti telecom. Mulţi dintre ei au devenit inginerii care au propulsat România în topul performerilor în materie de conectivitate din Europa şi o referinţă în inovaţie tehnologică. Printre obiectivele viitoare se numără extinderea colaborării la nivel academic pentru actualizarea curriculei universitare, în conformitate cu cerinţele pieţei muncii şi cu cele mai noi tehnologii utilizate în domeniul telecomunicaţiilor. Complementar, compania va continua să se implice în susţinerea cercetării şi a antreprenoriatului din România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro