Cum a evoluat un brand cu rădăcini istorice în 18 ani: Brâncoveanu Vinars, din portofoliul Alexandrion, a ajuns la majorat lider de piaţă şi se vinde în peste 50 de ţări

Autor: Florentina Niţu Postat la 02 octombrie 2024 11 afişări

Cum a evoluat un brand cu rădăcini istorice în 18 ani: Brâncoveanu Vinars, din portofoliul Alexandrion, a ajuns la majorat lider de piaţă şi se vinde în peste 50 de ţări

Brâncoveanu Vinars este unul dintre cele mai vechi branduri ale Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase din România, parte din Nawaf Salameh Family Office. Brandul, cu rădăcini istorice, a ajuns la majorat, timp în care a devenit lider în categoria sa, fiind vândut în 50 de ţări.

"La 18 ani de la lansare, Brâncoveanu Vinars este, deja, de mulţi ani lider în categoria sa, a fost premiat în toate competiţiile internaţionale importante şi este apreciat de consumatori din peste 50 de ţări. Cum am ajuns unde suntem acum? Cu respect pentru tradiţia pe care o are producţia de vinars, pe care o păstrăm şi o preţuim, onorând memoria şi moştenirea domnitorului Constantin Brâncoveanu care a inspirat povestea brandului; cu investiţii în tehnologie de ultimă generaţie şi design inovator pentru sticle şi etichete”, a spus dr. Nawaf Salameh, preşedinte fondator al Nawaf Salameh Family Office.

Povestea Brâncoveanu Vinars a început în 2006, cu Brâncoveanu XO iar ulterior Alexandrion a pus pe piaţă şi Brâncoveanu VS, şi VSOP. Brâncoveanu XO este un amestec de distilat de vin învechit minimum şapte ani. Brâncoveanu VSOP este un amestec de distilat de vin învechit minimum cinci ani. Brâncoveanu VS este maturat minimum trei ani în butoaie de stejar. 

Brandul este produs la Alexandrion Saber Distilleries 1789, din judeţul Prahova, una dintre cele mai moderne distilerii şi unul dintre cele mai mari centre de îmbuteliere din sud-estul Europei, potrivit reprezentanţilor săi. 

Această gamă de vinars a fost creată în onoarea domnitorului Constantin Brâncoveanu, care a avut 25 de ani de domnie în Ţara Românească.

În România, Brâncoveanu Vinars se vinde online în magazinul Alexandrion şi prin intermediul siteului oficial al brandului. De asemenea, este disponibil în magazine specializate, locaţii HoReCa şi de retail premium, precum şi pe alte platforme de e-commerce din întreaga ţară.

Alexandrion Group este lider în producţia şi distribuţia băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România şi singurul producător de whisky single malt din ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Alexandrion,
brancoveanu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.