Cum crede JPMorgan Chase, unul dintre cei mai mari giganţi bancari americani, că va începe următoarea criză, şi de ce suntem la mai puţin de doi ani distanţă de începutul dezastrului
La un deceniu după prăbuşirea Lehman Brothers care a devastat pieţele şi a determinat companiile şi guvernele lumii să apeleze la măsurile de urgenţă, strategii JPMorgan Chase au creat un model funcţional menit să determine când va începe următoarea criză şi cât de severă va fi, potrivit Bloomberg.
Strategii susţin că investitorii ar trebui să se pregătească pentru acest moment până în 2020.
Vestea bună este că, următoarea criză va genera probabil o lovitură mai puţin dură decât cea anterioară, potrivit analiştilor băncii.
Vestea proastă: Lichiditatea redusă încă de la implozia din 2008 reprezintă un punct slab pentru sistemele financiare globale.
Modelul JPMorgan a calculat modul în care ar trebui se arate următoarea criză financiară, pe baza situaţiilor din piaţă de acum, a dobânzilor de referinţă, a inflaţiei din economiile emergente şi a situaţiei burselor din lume.
Ca urmare, strategii băncii susţin că în cadrul unei noi crize financiare bursele americane vor scădea cu circa 20%, preţurile energiei vor scădea cu 35%, preţul materialelor de bază va csădea cu 29%, datoriile guvernamentale în pieţele emergente vor creşte cu 2,79%, iar bursele de pe pieţele emergente vor suferi scăderi de până la 48%, în timp ce valutele se vor prăbuşi în medie cu 14%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro