Cum reuşeşte o companie să transforme lucrurile pe care noi le aruncăm in milioane de euro
Deşeuri sunt aduse cu trenul în fiecare săptămână din Roma în Austria , apoi acestea sunt transformate într-o adevărată comară, o sursă de căldură pentru casele austriecilor, scrie Bloomberg.
Evan Ag va importa anul viitor în jur de 70,000 de tone de gunoi din Roma ceea ce va genera energie de 550,000 megawaţi la o fabrică de la marginea Vienei. "Este o afacere bună pentru EVN", a declarat Stefan Zach, reprezentant al companiei. EVN face bani vânzând electricitate, căldură şi gaz pe care le produce din deşeuri. Compania plăteşte 139,81 de euro pe fiecare tonă de gunoi. Italienilor le convine pentru că este mai scump să îngrope gunoiul decât să-l dea autriecilor.
În Germania se reciclează cel mai mult dintre ţările din Europa, apoi în Austria şi în Belgia. România se află la coada clasamentului. Mai prost ca noi stau Malta, Slovacia şi Serbia.
Recent, a apărut în presă faptul că Suedia a ajuns să importe gunoi din Norvegia pentru a menţine instalaţiile de reciclare în funcţiune. De fapt, mai puţin de 1% din gunoiul suedezilor a fost trimis la groapa de gunoi ecologică anul trecut sau în oricare an începând cu 2011.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro