Cum se poziţionează România pe harta globală a economiei. Suntem pe locul 86 din 158 în topul celor mai fericite ţări din lume
România ocupă primul loc la capitolul costuri pentru construirea unei autostrăzi, la nivelul de aglomerare a locuinţelor şi la evoluţia vânzărilor din retail. Aceşti indicatori sunt printre cei foarte puţini cu care economia locală se poate „lăuda“ pe scena europeană sau globală, pentru că la majoritatea reperelor care dau valoare unei ţări din punctul de vedere al competitivităţii România încă este codaşă.
Doar retailul mai oferă puţină speranţă pieţei locale, semn că puterea de cumpărare a românilor a crescut sau că au căpătat siguranţă în mersul societăţii. De altfel, economia locală a avut a şasea cea mai bună evoluţie economică din UE în trimestrul al doilea al acestui an (faţă de 2014), respectiv de 3,4%, devansând ţări precum Slovacia şi Spania.
Totuşi, România încă se află pe poziţia penultimă a topului ţărilor UE în funcţie de salariul minim brut pe care angajaţii îl primesc (de peste 230 de euro/lună), în timp ce, în medie, un luxemburghez câştigă aproape 2.000 de euro brut pe lună. Aceeaşi poziţie o ocupăm şi în funcţie de PIB-ul pe cap de locuitor (de 7.500 de euro în 2014) şi nici măcar pe agricultură nu ne mai putem baza, cel puţin nu în prezent. În urmă cu doi ani România era cel mai mare producător de floarea-soarelui din Uniunea Europeană, iar acum volumul de floarea-soarelui produs ne duce pe locul trei, în mare parte şi din cauza vremii nefavorabile.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro