De ce 4 din 10 companii din România au zero angajaţi. “La aceste firme acţionarul centrează şi dă cu capul în acelaşi timp.” O discuţie la conferinţa ZF IMM 2019

Postat la 15 aprilie 2019 156 afişări

Aproximativ 40%, adică patru din zece, din companiile active din România au raportat zero angajaţi în 2017, arată un grafic prezentat pe blogul personal de Iancu Guda, head of services în cadrul companiei Coface.

De ce 4 din 10 companii din România au zero angajaţi. “La aceste firme acţionarul centrează şi dă cu capul în acelaşi timp.” O discuţie la conferinţa ZF IMM 2019

„Este cea mai ridicată pondere din UE a companiilor care nu înregistrează angajaţi! Practic, la aceste firme acţionarul „centrează şi dă cu capul în acelaşi timp“. Dacă considerăm şi firmele care înregistrează capitaluri proprii negative, sau cele fără activitate, aproximativ 6 din 10 companii active în România ar putea să dispară mâine!“, punctează Iancu Guda, care foloseşte în analiza sa date de al Ministerul de Finanţe.

 

Analiştii spuneau anterior că unele microîntreprinderi sunt conduse de administratori fără a avea angajaţi, iar unele nu au completat numărul de angajaţi în bilanţ şi de aceea apar astfel în statistici.

 

Ziarul Financiar vă invită marţi 16 aprilie la cel mai relevant eveniment dedicat IMM-urilor, conferinţa ZF IMM 2019, pentru a dezbate teme precum analiza stadiului IMM-urilor în România la 100 de ani de la Marea Unire, cum începe mediul antreprenorial următorul capitol de 100 de ani de business în România, ce lecţii au învăţat antre­prenorii în ultimele trei decenii. De ase­menea, în cadrul conferinţei se va discuta şi despre punctele forte ale fon­durilor de investiţii, platformelor de inves­tiţii şi a finanţării prin business angels.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
companii,
romania,
firme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.