De ce este baconul atât de gustos
Baconul este iubit peste tot în lume, în special, de americani. Potrivit Business Insider fiecare american consumă în medie 8 kilograme pe an.
Unii oameni sunt atât de legaţi de acest alimentar, încât au creat o aplicaţie pentru dating pentru iubitorii de bacon.
Întrebarea rămâne, de ce este atât de iubit baconul? În primul rând, în compoziţia alimentului se găsesc diferiţi compuşi (furan, aldehida sau cetona) care provin din acizi graşi ce se desintegrează în timpul gătitului şi contribuie la aroma specifică, dulce, a baconului.
În al doilea rând, este important şi rasa porcului de unde provine baconul. Se pare că, unele specii de porc sunt mai potriviţi pentru un asemenea produs.
În final, combinaţia de zaharuri şi aminoacizi la temperaturi ridicate creează aroma ademenitoare a baconului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro