De ce este bine să te cazezi în camera de hotel pe care ai rezervat-o cât mai rapid posibil, odată ajuns la destinaţie

Autor: Ioana Matei Postat la 21 august 2024 265 afişări

De ce este bine  să te cazezi în camera de hotel pe care ai rezervat-o cât mai rapid posibil, odată ajuns la destinaţie

Unul dintre cele mai enervante aspecte ale cazării într-un hotel — sau chiar într-o altă unitate de închiriere — este faptul că eşti nevoit să plăteşti pentru o zi întreagă, dar rareori apuci să te bucuri de cele 24 de ore complete acolo, mai ales dacă te cazezi doar pentru o noapte. Hotelurile sunt cunoscute pentru respectarea strictă a orelor de check-in şi check-out, oferindu-şi suficient timp pentru a curăţa şi pregăti camera pentru următorul oaspete. De obicei, poţi face check-in între orele 14:00 şi 16:00, iar check-out-ul este aşteptat între 10:00 şi 12:00. Ora târzie de check-in poate fi convenabilă pentru cei ale căror zboruri aterizează mai târziu în cursul zilei, dar chiar şi aşa, ar fi bine să te cazezi cât mai repede posibil, altfel rişti ca camera ta să fie atribuită altcuiva, scrie un articol publicat pe platforma islands.com. 

Aşa cum neprezentarea la check-out poate fi o greşeală costisitoare pentru cei care călătoresc frecvent, întârzierea la check-in te poate costa întreaga rezervare, mai ales dacă nu ai plătit în avans. Hotelurile mari, cu fluxul lor constant de oaspeţi, ar putea da prioritate cuiva deja prezent la faţa locului şi să te considere absent. Dacă ştii că vei întârzia, anunţă hotelul imediat. Un simplu telefon poate face diferenţa între a intra într-o cameră pregătită sau a afla că şederea ta a fost anulată.

Scenariul în care camera ta să fi fost atribuită altcuiva, în pofida unei rezervări, nu este rar întâlnit. Un utilizator Reddit care într-un hotel a explicat că, dacă hotelul are o zi aglomerată, ar putea oferi camera ta altcuiva dacă ai făcut o rezervare „negarantată", adică o cameră pentru care nu ai plătit în avans. „Dacă ai o rezervare negarantată, o anulează la ora 18:00 dacă hotelul este în mare parte ocupat şi speră să vândă acea cameră sau nu o anulează dacă au multe camere disponibile.”

Pe scurt, dacă nu vrei să-ţi asumi riscul de a pierde camera, plăteşte în avans şi prezintă-te devreme. Altfel, s-ar putea să te trezeşti, la propriu, în stradă.

Există însă şi o veste bună legată de rezervări: dacă ai problema opusă şi ajungi la hotel mult înainte de ora standard de check-in, există şansa să obţii camera mai devreme cu puţină amabilitate. Desigur, metoda sigură este să plăteşti o taxă suplimentară, dar uneori poţi intra în cameră gratuit, doar cerând acest lucru — politicos, bineînţeles. Mulţi nu ştiu, dar uneori tot ce trebuie este un pic de farmec şi o cerere politicoasă pentru a obţine facilităţi suplimentare la check-in.

„Fiind politicos şi prietenos cu personalul, îţi poţi îmbunătăţi semnificativ şansele de a obţine un check-in devreme,” a spus Gerardo Ku, manager de marketing al unui hotel din Mexic, pentru Apartment Therapy. Mai mult, detalierea situaţiei tale poate fi de ajutor. „Explicarea clară a situaţiei tale, cum ar fi un zbor devreme sau o întâlnire urgentă, poate fi de asemenea utilă.”

Cât despre un check-out târziu? Ku a sugerat că este cel mai bine să ceri acest lucru din timp şi des. „Solicită-l în timpul procesului de rezervare, menţionează-l la check-in sau sună la recepţie cu o seară înainte sau în dimineaţa plecării,” a spus acesta. Dacă tot nu te pot acomoda, există şi un truc pentru asta, mai ales dacă te afli într-un resort all-inclusive. Dacă ai noroc, s-ar putea să existe o suită de ospitalitate cu toate facilităţile de care ai nevoie pentru a te relaxa până când trebuie să pleci.

Sursa: islands.com

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.