Vrei un nou loc de muncă? Află cum să treci cu brio de interviul de angajare
Crezi că eşti destul de pregătit pentru a primi job-ul dorit dar de fiecare dată te blochezi la interviu? Bun venit în club. Stai liniştit, mai există foarte mulţi oameni în situaţia ta.
Întrebarea pe care ţi-o pui cel mai probabil este „Dar am exact ceea ce-mi trebuie pentru a activa pentru acest job”. Ei bine... asta variază, poate îţi faci doar iluzii despre asta, sau poate tu chiar eşti potrivit pentru acel post dar angajatorul nu vede asta.
Iată factorii care probabil te-au descalificat din start când ai mers la interviu.
1. Ai căutat pe internet cum trebuie să te prezinţi la interviu şi ai învăţat textele standard pe care le-ai găsit pe internet. Să ştii că şi angajatorii au acces la internet şi cu siguranţă şi ei pot vedea acele texte jalnice care par profesioniste şi care „îţi garantează că treci cu brio la interviu”. Titlurile pe internet par tentante dar de cele mai multe ori sunt înşelătoare şi false.
2. Ai încercat să pari mai deştept decât eşti. Intervievatorul nu caută cel mai deştept om pe care îl poate angaja, îl caută pe cel mai potrivit pentru postul respectiv. Degeaba rezolvi ecuaţii de gradul patru în cinci secunde dacă job-ul respectiv cere să fii, de exemplu, creativ. Iar dacă încerci să pari mai deştept decât eşti de obicei o dai în bară, nu-ţi iese, n-ai cum, angajatorul vede că eşti fals şi te va descalifica din start deoarece el nu caută un astfel de angajat.
3. Ai vorbit despre problemele tale. Angajatorul nu dă doi bani pe problemele tale, degeaba te victimizezi în faţa lui pentru că tot ceea ce contează pentru el este cum să-şi rezolve problemele lui. Şi de asta te angajează pe tine. Nu vrea să audă ce greutăţi ai tu pentru că probabil şi el are probleme.
4. Ai mers prea repede la interviu. Încercând să pari punctual o să faci doar rău. Angajatorul vede o uşoară disperare a ta de a primi neapărat acel job.Îi ştii pe copiii ăia insistenţi care te roagă mereu să-i laşi să se joace la tine pe telefon? Ei, exact aşa eşti tu în faţa angajatorului. Cel mai bine e să te prezinţi la fix.
5. Ai vorbit de bani. Nici o problemă, poţi întreba de bani dar niciodată nu tine angajatorului teorii despre bani şi despre cum trebuie folosiţi. Angajatorul probabil are de 10 ori mai multi bani si experienta decât tine in finante şi nu are nevoie de teoriile tale.
6. Încerci să te faci pe plac angajatorului. De exemplu angajatorul spune că este vreme frumoasă afară şi tu îl aprobi chiar dacă afară vă vizitează uraganul Katrina. Total greşit. Angajatorul nu vrea mai mulţi linguşitori pe lângă el, pentru ca de cele mai multe ori are destui. Încearcă să îţi spui punctul de vedere, nu să-i faci pe plac, pentru că angajatorul apreciază omul care îşi poate exprima punctul de vedere mai ales dacă este susţinut de argumente pertinente.
7. Pe reţelele de socializare ai postat ce nu trebuia. Să ştii că nu doar tu te documentezi pe internet despre angajator şi companie. Şi angajatorii se documentează in legatura cu posibilii angajati. Dacă tu pe reţelele de socializare ai postat numai poze prin cluburi, poze indecente sau poze în care te plângi că iar este luni şi nu ai chef de lucru sau glume despre şefi, poţi să-ţi iei adio de la postul mult visat pentru că angajatorul nu-si doreste un om ca tine.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană