De ce nu primesc femeile măriri de salariu chiar dacă cer mai des decât bărbaţii acest lucru
Este un fapt cunoscut că femeile sunt plătite mai puţin decât bărbaţii, pentru că nu cer cu agresivitate măriri de salariu, fiind mai preocupate de a se adapta, de a evita conflictele, relatează Quartz. Altfel spus, femeile sunt problema, nu şefii lor.
Dar un nou studiu demonstrează contrariul. Cercetătorii de la Cass Business School şi de la universităţile Warwick şi Wiscounsin au examinat informaţii adunate de Oficiul Australian de Muncă; aceste informaţii se referă la 4.600 de angajaţi în 840 de locuri de muncă, în intervalul 2013-2014.
Studiul include întrebări care nu au fost incluse în alte cercetări, de pildă dacă modul de remunerare este stabilit prin negociere cu reprezentanţi ai companiei, dacă au reuşit să obţină o mărire de salariu de când s-au angajat în locul respectiv, dacă preferă să evite o negociere a salariului din pricina faptului că ar putea afecta relaţia cu superiorii, de ce au luat această decizie, care este nivelul de satisfacţie la locul de muncă.
La prima privire, datele susţin lucrurile deja cunoscute: 75% dintre bărbaţi spun ca au cerut o mărire de salariu, faţă de 66% dintre femei. Iar cercetătorii au mai comparat informaţii mai precise, cum ar fi angajaţii care lucrează full time, deopotrivă femei sau bărbaţi; sau în regim part time.
Iar astfel, a devenit vizibil că şi femeile şi bărbaţii cer la fel de des măriri de salarii.
Dar diferenţa dintre rezultatele acestor demersuri este uriaşă: bărbaţii au şanse cu 25% mai mari să primească o mărire de salariu, conform datelor. Altfel spus, femeile cer şi ele să fie răsplătite pentru munca lor, doar că nu primesc aceeaşi atenţie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro