Declaraţia de avere a lui Ion Diniţă: Deputatul are 9 apartamente, 3 case, între care una la Cambridge, şi 35 de terenuri
Deputatul PC Ion Diniţă, vizat de ancheta DNA, are nouă apartamente, trei case, între care una la Cambridge, două case de vacanţă, precum şi 14 terenuri intravilane, 13 terenuri extravilane, şapte terenuri agricole, unul dintre acestea fiind tot în Marea Britanie, luat în consesiune pe 125 de ani.
Deputatul PC Ion Diniţă, are, potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2014, 14 terenuri intravilane, 13 terenuri extravilane, şapte terenuri agricole şi un teren forestier.
Astfel, el are şapte terenuri intravilane în municipiul Braşov, cumpărate începând cu anul 2001, cel mai mare dintre acestea având o suprafaţă de 9.255,37 de metri pătraţi. Alte două terenuri intravilane, cu o suprafaţă totală de peste 1.700 de metri, sunt deţinute de deputat la Sighişoara şi Săcele. Tot la Săcele, deputatul PC are şi două terenuri agricole în suprafaţă totală de peste 1.500 de metri pătraţi.
Deputatul PC Ion Diniţă are terenuri agricole în suprafaţă totală de peste 1230.000 de metri pătraţi şi în judeţele Vrancea şi Brăila. De asemenea, el are un teren agricol luat în consesiune pe 125 de ani în Cambridge.
De asemenea, el are terenuri extravilane în suprafaţă totală de peste 116.000 de metri pătraţi în mai multe localităţi din judeţul Braşov.
Ion Diniţă are, totodată, nouă apartamente cumpărate începând cu anul 2001. Trei dintre apartamente sunt în municipiul Braşov, trei în Sighişoara şi două în Capitală. De asemenea, el are un apartament de 58 de metri pătraţi, cumpărat în 2008, în Cambridge.
El are şi trei case - două în municipiul Braşov şi una în localitatea Gugeşti din judeţul Vrancea. Una dintre casele din Braşov are o suprafaţă de 798 de metri pătraţi şi a fost construită în anul 2008. Deputatul PC are şi două case de vacanţă, una dintre acestea, cumpărată în 2008, fiind la Năvodari.
Ion Diniţă are şi două autoturisme, BMW X5 şi Citroen 02, cumpărate în 2010. El are şi obiecte de artă, bijuterii şi ceasuri în valoare totală de 90.000 de euro.
El are în conturi şi depozite bancare 6.463 de lire sterline, 255.458 de lei şi 14.101 euro.
Deputatul mai are acţiuni la şapte firme- SC Gotic SA, SC Târnava SA, Viva Agrosen SRL, Forex Club SA, Ferma D 2010 SRL, Atria Green Energy SRL şi Imi Compensare Creanţe SA.
În anul anterior depunerii declaraţiei de avere, deputatul a avut venituri de 58.908 de lei din indemnizaţia de parlamentar, 5.692 de lei din arendă şi 1.376.600 lei dividende de la SC Gotic SA. Soţia sa, Dorin Maria Diniţă, a avut, ca profesor la două şcoli generale din Braşov, venituri totale de 23.397 de lei.
Luni, deputatul PC Ion Diniţă, lider al filialei judeţene a PC, a fost audiat la DNA Braşov, în paralel fiind făcute percheziţii la SC Gotic SA, una dintre firmele sale, iar ancheta DNA vizează contracte încheiate între Consiliul Judeţean Braşov şi SC Gotic SRL, afirmă surse judiciare.
SC Gotic SA Braşov, înfiinţată în anul 1994, are ca obiect de activitate construcţii civile, lucrări de drumuri, reţele de apă şi canalizare, precum şi închirieri de utilaje.
Alături de deputatul Ion Diniţă, la Sc Gotic mai sunt acţionari şi Răzvan-Ioan Diniţă, în vârstă de 25 de ani, şi Valerica Diniţă. Împuternicit al firmei este Victor Bălăşoiu, conform datelor de la Registrul Comerţului.
Potrivit declaraţiei de interese depuse în 10 iunie 2014 de deputatul PC Ion Diniţă, SC Gotic SA a încheiat, începând cu 2007, o serie de contracte cu Consiliul Judeţean Braşov, precum şi cu primăriile mai multor oraşe şi comune din judeţ, precum şi cu Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi cu CNADNR, prin Direcţia Regională de Drumuri Braşov.
Astfel, firma a încheiat 13 contracte cu Consiliul Judeţean Braşov, începând cu 2007.
Valoarea totală a contractelor încheiate de SC Gotic cu CJ Braşov şi cu primării din mai multe localităţi, între care Făgăraş, Sighişoara, Râşnov, Rupea, Cristian, este de peste 112 milioane de lei.
La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Braşov sunt audiaţi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi vicepreşedintele CJ Mihai Pascu.
La intrarea în sediul DNA, Căncescu spunea că acţiunea procurorilor are substrat politic.
”Mi se pare ciudat să fiu vizat acum, în plină campanie electorală, în legătură cu un raport al Curţii de Conturi de acum doi ani”, afirma Căncescu, fără a face alte comentarii.
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Pascu (PC) declara, la intrarea în sediul DNA Braşov, că ancheta procurorilor vizează două contracte încheiate de CJ în 2008 şi 2009, înainte ca el să fie numit vicepreşedinte al instituţiei, în 2012.
Potrivit acestuia, unul dintre contracte vizează lucrări la un dum judeţean, iar celălalt construcţia unor terenuri de sport.
”Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, în acest an, nişte probleme de care evident ştiam”, spunea Mihai Pascu.
Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, într-un comunicat de presă transmis luni dimineaţă, că au loc percheziţii la 15 adrese din municipiul Braşov şi din localităţi învecinate, din care două la instituţii publice de interes local, trei la sediile unor societăţi comerciale şi zece la locuinţele unor persoane fizice, într-un dosar privind suspiciuni de corupţie.
Potrivit unor surse judiciare, cele două instituţii publice unde au avut loc percheziţii sunt sediul Consiliului Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Urbanism.
De asemenea, au avut loc percheziţii la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, în timp ce biroul acestuia a fost sigilat de anchetatori. Procurorii DNA au descins şi la locuinţa vicepreşedintelui CJ Braşov Mihai Pascu, precum şi la sediul fimei Gotic aparţinând deputatului PC Ion Diniţă, lider al filialei judeţene a partidului.
Sursele judiciare spun că ancheta vizează contracte de achiziţii publice care ar fi fost atribuite ilegal de Consiliul Judeţean Braşov.
Potrivit surselor citate, Aristotel Căncescu ar fi controlat întreaga activitate de atribuire a contractelor către firme ale unor apropiaţi ai conducerii Consiliului Judeţean Braşov.
Conform ultimei sale declaraţii de avere din iunie 2013, Aristotel Căncescu deţine în municipiul Braşov un teren intravilan de 2.500 de metri pătraţi, cumpărat în 2006 şi două case, de 360 metri pătraţi şi 70 metri pătraţi, prima construită în 2000 şi cealaltă moştenită în 2013.
Preşedintele CJ Braşov are un depozit bancar de peste 605.000 de euro şi alte trei în valoare totală de aproape 4,5 milioane de dolari. Cele patru depozite au fost deschise începând din anul 2006, într-unul dintre acestea fiind suma cea mai mare - 3.988.792 de dolari.
În anul fiscal anterior declaraţiei de avere, Căncescu a obţinut, ca preşedinte al CJ Braşov, 50.564 de lei, iar soţia sa, angajată la o firmă din Săcele, a avut venituri de 13.320 de lei.
Conform declaraţiei de interese din 2013, Căncescu este acţionar unic la SC Canaris SRL. Această firmă are activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziuneşi. De altfel, Aristotel Căncescu deţine, prin această firmă, trustul de presă Mix.
Aristotel Căncescu a absolvit Facultatea de Medicină în 1977 şi a obţinut doctoratul în management în 2001.
Căncescu este preşedintele CJ Braşov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei judeţene Braşov a PNL, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro