Detaliul care ar fi putut face diferenţa în Colectiv: Cum se comportă la foc un burete de antifonare normal şi un burete ignifug - VIDEO
Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Clubul Colectiv a dezvăluit că patronii localului au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era ”prea scump”, el susţinând că o astfel de lucrare se face în mod normal ”pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect”, care însă nu a existat.
Un clip difuzat de Ziarul Financiar ne arată care este diferenţa dintre un material de calitate şi unul ieftin într-un astfel de caz.
Experimentul ne arată cât de repede se propagă focul dacă materialul nu este ignifug şi cum el se stinge imediat dacă materialul este ignifug.
”Materialul (n.r. - pentru antifonare) este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofrajul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu”, a declarat, sâmbătă, pentru Digi24, reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în clubul Colectiv.
Acesta a precizat că tot tavanul a fost acoperit cu acel tip de material, care este rezistent doar la căldură, nu şi la foc.
”Ulterior, au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi (n.r. -acelaşi material ca pe tavan). Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură - motoare, calorifere -, nu să îi dai foc. Şi cui îi dai varianta RF, aia ignifugată, este prea scumpă”, a mai spus el, precizând că materialul ignifug este mai scump cam cu 35%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro