​De cine este deţinută reţeaua de medicină privată Diaverum, cel mai mare jucător al serviciilor de dializă la nivel mondial, un focar de coronavirus. A avut afaceri de peste 268 mil. lei în 2018 cu 27 de centre în România

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 04 aprilie 2020 1228 afişări

​De cine este deţinută reţeaua de medicină privată Diaverum, cel mai mare jucător al serviciilor de dializă la nivel mondial, un focar de coronavirus. A avut afaceri de peste 268 mil. lei în 2018 cu 27 de centre în România

Diaverum România, cel mai mare jucător al serviciilor de dializă la nivel mondial, fondat în Suedia, cu 27 de centre şi în România, a fost în centrul unei anchete epidemiologice după ce 9 pacienţi care făceau dializă în Bucureşti au fost confirmaţi cu coronavirus.

Autorităţile nu au dat numele centrului privat, dar jurnaliştii de la Libertatea au scris că este vorba despre Diaverum.

De altfel, şi Diaverum a publicat pe site-ul propriu un comunicat din care reiese că în 16 şi 20 martie au fost confirmaţi doi pacienţi care au fost trataţi la clinica Diaverum Sema Parc din Bucureşti, iar Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică.
Inspectorii sanitari care au controlat centrul de dializă au constatat mai multe nereguli, printre care şi faptul că nu au fost luate măsuri pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

„S- a constatat că unitatea nu respectă structura funcţională autorizată referiroare la numărul de paturi. Nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19: nu este asigurată o distanţă minimă corespunzatoare în spaţiul de aşteptare/recepţie pentru pacienţi, personalul nu poartă echipament complet, nu  se respectă procedurile şi protocoalele de lucru privind curăţenia şi dezinfecţia, trajul pacienţilor se face în recepţie/aşteptare, nu a fost efectuată dezinfecţia terminală după ce s-a ştiut de primul pacient confirmat”, potrivit informării autorităţilor.


Ca urmare, centrul de dializă a fost amendat cu 30.000 de lei.

Din informările autorităţilor, un bărbat de 56 de ani din Dâmboviţa, care a murit în 2 aprilie, a făcut parte din „focarul clinicii private unde se realizează proceduri de dializă”, având contact cu un alt caz pozitiv.

Diaverum este prezentă pe piaţa românească din 2011 şi este al doilea jucător din piaţa centrelor de dializă, după Fresenius Nephrocare România, subsidiara com­pa­niei ger­ma­ne Fresenius.

Operatorul Diave­rum este con­­tro­lat de fon­dul de investiţii Bridge­­point, care a achi­zi­ţionat re­ţeaua de nouă clinici de dializă Dialmed de la familia Vonica din Sibiu, care a fondat imperiul Polisano. De la această bază a pornit ulterior dez­vol­tarea companiei, care a ajuns la 27 de clinici în ţară, cea mai importantă piaţă fiind Bucureştiul.

Acţionarii companiei sunt două firme cu sediul în Suedia, iar administratorii Diaverum România sunt Hans Abrahamsson, un cetăţean suedez, Augustin Simion şi Cătălin Tacu, doi cetăteni români, potrivit platformei de analiză confidas.ro.
Diaverum România ajuns la afaceri de 268 mil. lei în 2018, mărindu-şi vânzările cu 5% faţă de anul anterior. Compania nu a avut însă până acum profit pe pia­ţa din Ro­mâ­nia, mergând doar cu pier­deri cu­prin­se între 8 şi 22 mil. lei. Numărul de an­­gajaţi a depăşit în 2018 pragul de 1.000 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roman,
afaceri,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.