Dispare programul „Prima Casă” şi apare „Noua Casă”. Care sunt diferenţele şi beneficiile noului program

Postat la 23 iulie 2020 247 afişări

Dispare programul „Prima Casă” şi apare „Noua Casă”.  Care sunt diferenţele şi beneficiile noului program

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii anunţă începerea în scurt timp a noului program „Noua Casă”, care va continua în bună măsură spiritul programului „Prima Casă”.

Principalul obiectiv al noului program guvernamental este de a facilita achiziţia de locuinţe adaptate standardelor de locuire moderne, creşterea calităţii spaţiului de locuit şi a spaţiilor comune, precum şi reducerea riscului seismic prin favorizarea cumpărării de locuinţe noi, consolidate sau reabilitate.

Un alt efect direct al programului va fi stimulatarea pieţei construcţiilor şi a tuturor sectoarelor conexe, care contribuie la un stil de viaţă adaptat realităţilor actuale.Modificările aduse de noul program, se referă, în principal, la plafonul creditelor ce pot fi accesate de către beneficiari pentru cumpărarea de locuinţe noi sau asimilate şi alte tipuri de locuinţe:

- Credit destinat achiziţiei unei locuinţe noi sau asimilate de maximum 140.000 EUR, echivalent lei compus din finanţarea acordată de instituţia de credit, în valoare de maximum 119.000 EUR, echivalent lei şi avansul plătit de beneficiar. Finanţarea acordată de instituţia de credit este garantată de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice, în procent de maximum 60%, exclusiv dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente finanţării garantate şi acoperă maximum 85% din preţul de achiziţie al locuinţei, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei.;

- Credit destinat achiziţiei celorlalte categorii de locuinţe de maximum 70.000 EUR, echivalent lei compus din finanţarea acordată de instituţia de credit, în valoare de maximum 66.500 EUR, echivalent lei şi avansul plătit de beneficiar. Finanţarea acordată de instituţia de credit este garantată de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice, în procent de maximum 50%, exclusiv dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente finanţării garantate şi acoperă maximum 95% din preţul de achiziţie al locuinţei, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei.

Cititi mai multe pe www.meddiafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
prima casa,
beneficii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.