Doar cinci zerouri
In
Companiile din Japonia raman reticente la a creste salarile executivilor din cauza unei inclinatii traditionale pentru munca in echipa si a unei frici ca marile diferente intre venituri vor duce la scaderi de moral in companii. De asemenea, executivii, ale caror salarii au crescut in timp ce acestia au urcat pe scara corporatista, tind sa fie angajati pe viata ai unei companii, si nu outsideri atrasi de pachete financiare generoase. Companii cu prezenta ridicata peste hotare, precum Sony si Honda, sunt mai dispuse sa adopte stilul american al recompensarii cu optiuni pentru cumpararea de actiuni sau al bonusurilor legate de performante.
Asta din cauza ca au numerosi actionari straini care au crescut presiunea in ultimii ani de a creste platile bazate pe performanta. Totusi, expertii spun ca pachetele compensatorii sunt doar o farama din cele ale executivilor americani si au crescut foarte incet. Potrivit institutului de cercetare a salariilor Chingin Kanri, o firma de consultanta cu sediul in Tokio, salariul mediu, incluzand bonusurile, al presedintilor gigantilor japonezi a crescut cu doar 8% in ultimul deceniu, pana la 54 de milioane de yeni (470.000 de dolari) anul trecut.
In
Dar cum este in cazul unei companii detinute de stat, precum gigantul petrolier CNOOC? Presedintele companiei a castigat in 2005 compensatii totale in valoare de circa 830.000 de dolari. Banca Chineza de Contructii - una dintre primele 100 de banci din lume dupa valoarea de piata, dar cu o intreaga istorie de credite neperformante - are un director executiv care a castigat cam 120.000 de dolari anul trecut.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro